Британско-шведският производител на лекарства вече оттегли разрешението си за пускане

...
Британско-шведският производител на лекарства вече оттегли разрешението си за пускане
Коментари Харесай

Ваксината на AstraZeneca от 2021 г. срещу Covid-19 е изтеглена от пазара

Британско-шведският производител на медикаменти към този момент отдръпна разрешението си за стартиране на пазара в Европейски Съюз на имунизацията Vaxzevria от 2021 година Официалното мнение за изтеглянето е „ остатък от налични обновени ваксини “ против нови разновидности на новия ковид, написа Independent. Решението e влезнало в действие на 7 май.
„ Тъй като от този момент са създадени голям брой разновидности на ваксини против Covid-19, има остатък от налични обновени ваксини “, декларират от AstraZeneca, добавяйки, че това е довело до спад в търсенето на Vaxzevria, която към този момент не се създава или доставя. Но AstraZeneca неотдавна призна, че нейната ваксина, в началото наречена Covishield, може да аргументи доста редки странични резултати като кръвни съсиреци и невисок брой на тромбоцитите в кръвта, напомня The Telegraph.
Признанието пристигна, както Списание 8 към този момент заяви, откакто компанията беше ударена с групов иск в Обединеното кралство. В обвиняванията против концерна се твърдеше, че имунизацията е предизвикала гибел и тежки пострадвания. Тъжителите желаеха обезщетение до £100 милиона за към 50 жертви. „ Признато е, че AZ имунизацията може в доста редки случаи да аргументи TTS. Причинно-следственият механизъм не е прочут “, обявиха от AstraZeneca в правосъдни документи през февруари, оповестява вестникът. TTS е тромбоза със синдром на тромбоцитопения, която се характеризира с кръвни съсиреци и невисок брой на тромбоцитите в кръвта.
Ваксината на AstraZeneca е създадена в съдействие с Оксфордския университет и създадена от Serum Institute of India. Тя се прилагаше необятно в над 150 страни, в това число Англия и Индия.
Дълго време някои изследвания, извършени по време на пандемията, твърдяха, че имунизацията е ефикасна от 60 до 80 % за отбрана против новия ковид. Но следващи проучвания откриха, че тя може да провокира развиване на евентуално съдбовни кръвни съсиреци.
Признанието на AstraZeneca, че имунизацията може евентуално да се окаже смъртоносна, опонира на нейните безапелационни изказвания от 2023 година, че „ няма да одобри, че TTS се предизвиква от имунизацията “, напомня Independent.
През април 2021 година Световната здравна организация също удостовери, че имунизацията може да има съдбовни странични резултати. „ След имунизиране с тази ваксина е докладвано доста рядко нежелано събитие, наречено тромбоза със синдром на тромбоцитопения, включващо необикновени и тежки случаи на кръвосъсирване, свързани с невисок брой на тромбоцитите. “
От AstraZeneca не престават да не падат по тил: „ Ние сме извънредно горди от ролята, която Vaxzevria изигра в прекратяването на световната пандемия. Според самостоятелни оценки над 6,5 милиона живота са били избавени единствено през първата година на приложимост и са доставени над три милиарда дози в международен мащаб. Нашите старания бяха приети от държавните управления по целия свят и се считат необятно за сериозен съставен елемент за преустановяване на световната пандемия. “
Източник: spisanie8.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР