Британско-шведската фармацевтична компания AstraZeneca може да е предоставила непълен набор

...
Британско-шведската фармацевтична компания AstraZeneca може да е предоставила непълен набор
Коментари Харесай

Нов удар за AstraZeneca, май е включила остарели данни в изпитванията в САЩ

Британско-шведската фармацевтична компания AstraZeneca може да е предоставила повърхностен набор данни за ефикасността на своята COVID-19 ваксина от широкомащабно американско изпитване. Това разгласи американска здравна организация в нова пречка за имунизацията, оповестяват " Франс прес " и " Ройтерс ".

Новината идва единствено един ден откакто междинни данни от фармацевтичната компания демонстрираха по-добри от предстоящите резултати от изпитването и слагат под подозрение проекта ѝ да изиска позволение за незабавна приложимост в Съединени американски щати за имунизацията през идващите седмици.
 Голямо изследване в Съединени американски щати: Ваксината на AstraZeneca е 79% ефикасна против COVID-19
Голямо изследване в Съединени американски щати: Ваксината на AstraZeneca е 79% ефикасна против COVID-19

Това е най-голямото изследване на имунизацията до момента

Ваксината, създадена дружно с Оксфордския университет, е посочила 79% успеваемост в попречване на симптоматично заболяване в огромно клинично изпитване в Съединени американски щати, Чили и Перу и, от решаващо значение, не съставлява нараснал риск от формиране на кръвни съсиреци съгласно данните.

Съветът за наблюдаване на сигурността на данните (DSMB) " изрази угриженост, че AstraZeneca може да е присъединила остаряла информация от това изследване, която може да е предоставила непълна визия за данните за ефикасността ", акцентира Националният институт по алергии и инфекциозни заболявания на Съединени американски щати в изказване.

Институтът се управлява от американския специалист по инфекциозни заболявания Антъни Фаучи и е част от Националния здравен институт.

" Призоваваме компанията да работи с DSMB, с цел да прегледа данните за ефикасността и да обезпечи допустимо най-точните, настоящи данни за резултатност да бъдат оповестени допустимо най-бързо ", се споделя в него.

AstraZeneca не отговори незабавно на искане на Ройтерс за коментар.

Разрешението и насоките за приложимост на имунизацията в Съединените щати ще бъдат избрани след изчерпателен обзор на данните от самостоятелни консултативни комитети, се прибавя в изказването.

Приветстван като крайъгълен камък в битката против пандемията на COVID-19, когато се появи като кандидат за ваксина предходната година, изстрелът на AstraZeneca е подложен на подозрения по отношение на неговата резултатност, режим на дозиране и вероятни странични резултати.

Повече от дузина европейски страни, в това число Германия и Франция, стопираха използването на имунизацията по-рано този месец, откакто отчетите я свързват с рядко нарушаване на кръвосъсирването при доста дребен брой хора.

Последните данни от изследването, които занапред ще бъдат прегледани от самостоятелни откриватели, трябваше да дадат доверие на английския изстрел, откакто резултатите от по-ранни, обособени изследвания в последния стадий повдигнаха въпроси за надеждността на данните.

Fauci, който е и основен медицински консултант на американския президент Джо Байдън, съобщи в понеделник, че американското изследване не е разкрило индикации за редки кръвни съсиреци.

Последните данни се основават на 141 инфекции измежду 32 449 участници.

Изстрелът е в центъра на възходящия спор сред Брюксел и Лондон поради т. Нар. Ваксинален шовинизъм след поредност от неуспехи в доставките в Европа.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР