Британският здравен министър Саджид Джавид заяви вчера, че въпреки нарастващия

...
Британският здравен министър Саджид Джавид заяви вчера, че въпреки нарастващия
Коментари Харесай

Без нови ограничения в UK, ще се учат да живеят с коронавиру...

Британският здравен министър Саджид Джавид съобщи през вчерашния ден, че макар възходящия брой случаи на ковид, в Англия няма да бъдат налагани нови ограничавания, с изключение на като последна мярка, предадoха международните организации. Здравният министър добави, че британците би трябвало да се научат да живеят с ковид.

Англия е една от най-тежко засегнатите от Ковид-19 страни, с близо 149 000 жертви на пандемията. Страната записва всеки ден рекордни нива на нови случаи, като през вчерашния ден беше обявено за над 163 000 случая. Нараства и броят на постъпилите в болница, въпреки че управляващите акцентират, че разновидността Омикрон наподобява води по-често до по-леки форми на заболяване от разновидността Делта.

" Броят на намиращите се в интензивни отделения и към този момент не следва наклонността, която наблюдавахме предходната година по това време при вълната от Алфа ", декларира Джавид в публикация, оповестена през вчерашния ден във в. " Дейли мейл ". Той обаче призна, че здравната система ще бъде подложена на по-силен напън през идните дни заради повишаването на хоспитализациите, заяви Българска телеграфна агенция.

Страната е в доста по-силна позиция с помощта на акцията за слагане на бустерни дози, заради което държавното управление реши да не вкарва спомагателни ограничения в Англия по време на празниците. Властите в Шотландия, Уелс и Северна Ирландия обаче вкараха такива.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР