Британският външен министър Доминик Рааб заяви, че се води руска

...
Британският външен министър Доминик Рааб заяви, че се води руска
Коментари Харесай

Русия води кампания по дезинформация за британската ваксина за Covid-19

Британският външен министър Доминик Рааб съобщи, че се води съветска дезинформационна акция за подкопаване на клиничните опити за английска ваксина за Covid-19 и че това е неоправдателно в миг, когато страните би трябвало да се обединят, съобщи Ройтерс.

" Знаем, че Русия е натрупала опит в тази област ", сподели Рааб за Скай нюз на въпрос за публикация във в. " Таймс ", че се води съветска акция за подкопаване на клиничните опити за ваксина в Оксфордския университет.

" Всеки, който на процедура се пробва да саботира напъните на хората, които се стараят да разработят ваксина, заслужава наказание. Това е неприемливо и безпричинно без значение от събитията ", добави Рааб.

Изказването на Рааб идва в миг, в който в съветски обществени мрежи се появиха фрагменти и видеоклипове, навеждащи на мисълта, че всякаква ваксина, създадена в Обединеното кралство ще бъде рискова, написа " Таймс ", а също и.

В дезинформационните фрагменти и видеозаписи се загатва, че имунизацията ще трансформира хората в маймуни, тъй като в нея бил употребен вирус, срещащ се при шимпанзето. На една от фотосите, разпространяващи се в обществените мрежи, се вижда маймуна със спринцовка и лекарска престилка с логото на фармацевтичната компания АстраЗенека, разработваща имунизацията. На друга фотография английският министър председател Борис Джонсън е показан като косматото страшилище йети, което върви по " Даунинг стрийт " и носи под мишница директория с надписа АстраЗенека. На различен кадър се приказва пък за " маймунска ваксина ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР