Британският външен министър Дейвид Камерън призова американските законодатели да одобрят

...
Британският външен министър Дейвид Камерън призова американските законодатели да одобрят
Коментари Харесай

Камерън в Давос: Помощта за Украйна е и в интерес на САЩ

Британският външен министър Дейвид Камерън прикани американските законодатели да одобрят нова помощ за Украйна, като съобщи, че това ще послужи на ползите на Съединени американски щати, а не да се " угажда " на Русия, съобщи Агенция Франс Прес.

Администрацията на президента Джо Байдън в края на 2023 година отпусна последната партида военна помощ за Украйна, защото се бори да убеди законодателите от съперничещата си " Републиканска партия " да одобрят към 61 милиарда $ ново финансиране.

" По създание има болшинство в Конгреса, което я поддържа. Просто би трябвало да го намерим ", съобщи Камерън по време на Световния стопански конгрес в Давос, Швейцария.

Бившият министър председател реакционер съобщи, че войната в Украйна визира Европа, само че се отнася " и до американската сигурност ".

" Историята ни демонстрира, че в случай че успокоиш агресор в Европа, агресорът се връща за още ", сподели той в нескромно съпоставяне на съветския президент Владимир Путин с Хитлер.

" И когато агресорът се върне за още, цената, която в последна сметка плащате в личните си войски и цената за личната си страна, тя става все по-висока и по-висока. Мисля, че това е аргументът, който би трябвало да изтъкнем в Съединени американски щати ", добави той.

Републиканците, които управляват Камарата на представителите, обвързаха поддръжката за помощта за Украйна с напън върху Байдън да затегне ограниченията против мигрантите, които се пробват да влязат в страната.

Въпреки че доста републиканци поддържат Украйна, някогашният президент Доналд Тръмп, който е главен кандидат за номинацията на партията, с цел да се изправи против Байдън през ноември, се изрича негативно за помощта за Украйна, като твърди, че тя е разточителна, и предвижда, че Русия ще победи. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР