Британският външен министър Дейвид Камерън предупреди бунтовниците хуси в Йемен,

...
Британският външен министър Дейвид Камерън предупреди бунтовниците хуси в Йемен,
Коментари Харесай

Великобритания готова отново да удари хусите

Британският външен министър Дейвид Камерън предизвести бунтовниците хуси в Йемен, че Англия е подготвена да извърши бъдещи удари, в случай че техните ракети продължат да заплашват свободния търговски поток в Червено море. Това съобщи той в своя публикация за The Telegraph.

Обединеното кралство постоянно ще пази свободата на корабоплаването. Най-важното е, че ще бъдем подготвени да подкрепим думите с дейности, написа той.

Той предизвести, че в случай че хусите съумеят да възпрат трафика от прекосяване през протока Баб ел Мандаб или Червено море, цените ще се повишат във Англия и по целия свят.

Припомняме, че в събота хусите заплашиха със мощен и ефикасен отговор Съединените щати след последните офанзиви против тях. Съединени американски щати нанесоха още един удар в Йемен през нощта и по-късно в събота, като в допълнение ускориха напрежението. Последно е бил ударен радар. Действията бяха в отговор на балистична ракета от йеменските хуси по морските пътища в Червено море. Вашингтон даде обещание да отбрани корабоплаването от офанзиви на групата, обвързвана с Иран.

Министърът на защитата на Съединени американски щати Лойд Остин съобщи, че взаимните удари са били ориентирани към " безпилотните летателни апарати, балистичните и крилатите ракети и крайбрежните радари и опциите за въздушно наблюдаване на хусите ".

Освен това той означи, че интервенцията, извършена от Съединени американски щати, Обединеното кралство и подкрепена от Австралия, Бахрейн, Канада и Нидерландия, " изпраща ясно обръщение на хусите, че ще понесат спомагателни загуби, в случай че не прекратят противозаконните си набези ".

Остин, който сега е в болница, защото се възвръща от скорошна интервенция от рак, е наредил и следил дейностите в Йемен.

Ударите ускориха опасенията по отношение на ескалацията на спора, който се популяризира в района, откогато палестинската въоръжена формация " Хамас " и Израел влязоха във война.

Съюзниците на Иран от Ливан, Сирия и Ирак също се намесиха в борбата. Ханс Грундберг, специфичен делегат на Организация на обединените нации за Йемен, в събота прикани за оптималната въздържаност от страна на всички забъркани в Йемен и предизвести за все по-несигурна обстановка в района.

Великобритания се причисли към Съединените щати и съдружниците в провеждането на нощни въздушни удари над Йемен, убивайки петима и ранявайки шестима, в ранните часове на петък сутринта след седмици на офанзиви на хуси против търговски кораби в района.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР