Британският външен министър Борис Джонсън призова американският президент Доналд Тръмп

...
Британският външен министър Борис Джонсън призова американският президент Доналд Тръмп
Коментари Харесай

И Борис Джонсън моли Тръмп да не разваля ядреното споразумение с Иран

Британският външен министър Борис Джонсън прикани американският президент Доналд Тръмп Съединени американски щати да не се отхвърлят от нуклеарната договорка с Иран. Според английския политик " в тази деликатна обстановка отдръпването (на САЩ) би било неточност ", съобщи БГНЕС.
Джонсън е във Вашингтон в опит да убеди американския президент да остане част от този интернационален контракт. Във Вашингтон английският външен министър ще се срещне с вицепрезидента Майк Пенс, съветникът по националната сигурност Джон Болтън и известни фигури от Конгреса, работещи в областта на външната политика. Той няма да има среща с Тръмп, само че се чака да се появи в предаване на Fox News, за което се знае, че Тръмп следи праволинейно. Англия и нейните европейски съдружници би трябвало да убедят до 12 май Тръмп да остане част от съглашението с Техеран.
Според договорката Иран се съгласи да ограничи активността си в нуклеарната област, против което да бъдат понижени глобите против стопанската система му. Американският президент обаче насочи остри рецензии към съглашението, определяйки го като " безумно ".
Англия, Франция и Германия работят зад кулисите от седмици за опазване в действие на договорката, която беше реализирана по време на администрацията на Барак Обама и включва Русия и Китай като поддръжници.
В собствен коментар във в. The New York Times Джонсън изрази мнението, че " единствено Иран ще завоюва " от изоставянето на нуклеарните ограничавания. " От всички благоприятни условия, които имаме за гарантиране, че Иран в никакъв случай няма да получи нуклеарно оръжие, този пакт предлага най-малкото дефекти. Със сигурност има недостатъци, само че съм уверен, че могат да бъдат отстранени ", написа той.
Джонсън споделя и, че съглашението е сложило ограничавания върху нуклеарната стратегия на Иран и че " в този момент, когато тези белезници са на мястото си, не виждам никакво преимущество да ги отстраняваме ".
Освен Берлин, Париж и Лондон и Организация на обединените нации предизвести Тръмп да не се отдръпва от нуклеарната договорка с Иран.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР