Британският телевизионен канал Channel 4 се сблъска с остра критика

...
Британският телевизионен канал Channel 4 се сблъска с остра критика
Коментари Харесай

Медиен скандал във Великобритания заради телевизионно предаване


Британският ефирен канал Channel 4 се сблъска с остра рецензия поради проектите си за ново предаване, което ще разреши на в студиото да реши дали да унищожи картина на Адолф Хитлер.

Обявените проекти за шоуто на английския ефирен канал, което ще се споделя: " Джими Кар унищожава изкуство ", което би трябвало да бъде излъчено на 24 октомври, провокираха мощни рецензии. Творбите планувани за заличаване са няколко, измежду тях, с изключение на тези на нацисткия фюрер, са наказаният педофил Ролф Харис и половият принудител Ерик Гил, само че и такива на Пабло Пикасо.

Водещият на шоуто Джими Кар ще води спор за това дали едно произведение на изкуството може да бъде отделено от своя основател. Накрая публиката ще гласоподава дали Кар би трябвало да унищожи творбата в ефир. Ако феновете решат картината на Хитлер да бъде унищожена, тя ще бъде накъсана, а съгласно концепцията, някои ще бъдат изгорени.

Channel 4 отбрани предаването си в изказване, като го назова " премислено и нюансирано проучване на границите на свободното изложение в изкуството и на това дали произведения на морално презряни художници към момента заслужават да бъдат гледани ".

Програмният шеф на медията разяснява, че шоуто продължава дългата традиция на тв канала да демонстрира " иконоборство и безочливост ". В ефира на Channel 4 е провеждана да вземем за пример аутопсия пред публиката, а участници пред камерата са вземали опиати. Любопитна детайлност е, че Джими Кар ще гостува в България на 19 октомври - пет дни преди премиерата на телевизионния план пред английската телевизионна аудитория.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР