Британският телеком оператор ЕЕ въвежда роуминг такси за всички свои

...
Британският телеком оператор ЕЕ въвежда роуминг такси за всички свои
Коментари Харесай

Британски оператор въвежда роуминг такси за всички пътуващи в ЕС

Британският телеком оператор ЕЕ вкарва роуминг такси за всички свои клиенти, пътуващи до съвсем всички страни в Европейски Съюз от януари идната година, оповестяват от BBC News. Промяната се отнася за всички клиенти, които се абонират или преподпишат проектите си след 7 юли. От идната година тези клиенти ще бъдат таксувани с закрепена цена от към 2 английски лири дневно, до момента в който се намират в 47 европейски дестинации, за което ще получават достъп до включените в абонаментния им проект мобилни данни, минути за диалози и текстови известия. Операторът ще предлага и 30-дневни предплатени карти за роуминг в чужбина.

Таксите за роуминг за клиенти от Обединеното кралство, посещаващи континентална Европа, бяха нещо всекидневно, до момента в който Европейският съюз не отстрани тази процедура през 2017 година, въвеждайки така наречен „ политика за заслужено прилагане “. Благодарение на нея, всички ние през днешния ден имаме опцията да използваме закрепено количество мобилни данни без в допълнение таксуване, пропорционални на месечните такси, които плащаме. След напускането на Англия от Европейски Съюз обаче, английските оператори имаха краен период от 31 декември 2020 година, след който не са задължени да съблюдават Политиката за заслужено прилагане на Европейски Съюз. Търговската договорка на Обединеното кралство с Европейски Съюз предизвиква английските оператори да имат „ транспарантни и рационални цени за роуминг “ само че таксите не са контролирани.

47-те европейски дестинации, за които става въпрос, включват държави-членки на Европейски Съюз, както и други места като Канарските острови, Гибралтар, Гернси и Ватикана.  Клиентите няма да бъдат таксувани в допълнение за потребление на телефоните си в Република Ирландия, споделят в изказването си от ЕЕ.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР