Британският таблоид „Сън“ пише в редакционна статия на първа страница

...
Британският таблоид „Сън“ пише в редакционна статия на първа страница
Коментари Харесай

Времето изтече, Тереза

Британският таблоид „ Сън “ написа в публицистична публикация на първа страница през днешния ден, че министър председателят Тереза Мей би трябвало през днешния ден да разгласи, че ще подаде оставка, щом договорката й за Брекзит бъде утвърдена и Англия напусне Европейския съюз, съобщи Ройтерс, представена от БНР.

„ Времето изтече, Тереза “, написа „ Сън “ и прибавя, че единственият късмет на Мей да издейства утвърждение на договорката й от Народното събрание е да разгласи дата за отдръпването си.

Снощи английският министър председател свика незабавна среща в държавната резиденция Чекърс край Лондон с участето на основни министри, депутати консерватори, подкрепящи Брекзит, и други видни дейци на ръководещата партия. Те просторно дискутираха тактиката на Мей и въпроса дали има задоволителна поддръжка, с цел да бъде още веднъж подложен на гласоподаване идната седмица нейния контрактуван с Брюксел план на съглашение за овакантяване на Европейски Съюз, заяви представител на „ Даунинг стрийт ", представен от Ройтерс.

Срещата продължи няколко часа. Според английските медии, измежду участниците и бил ръководителят на премирския кабинет Дейвид Лидингтън, който се счита за вероятен правоприемник на Мей при положение на нейната оставка. Журналистът от Дейли Телеграф Стивън Суинфорд показва, че късата информация от диалозите значи, че те не са приключили с триумф.

По-късно в Лондон се чака да има серия от гласоподаване по препоръчани от депутати ремонти, свързани с излизането на страната от Европейския съюз.

В същото време петицията с искане Брекзит да бъде анулиран и Англия да резервира участието си в Европейски Съюз през вчерашния ден мина прага от 5 милиона събрани подписа, съобщи ТАСС. Според английските разпореждания, на всяка петиция, събрала над 10 000 подписа, би трябвало да бъде даден формален отговор от държавното управление, а след набиране на 100 000 подписа, тя би трябвало да бъде прегледана от Народното събрание.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР