Британският Sunday Times публикува статия на проф. Марк Галеоти, експерт

...
Британският Sunday Times публикува статия на проф. Марк Галеоти, експерт
Коментари Харесай

Sunday Times: Киев не е готов за голяма офанзива, но няма избор

Британският Sunday Times разгласява публикация на проф. Марк Галеоти, специалист по Русия и създател на над 20 книги. В нея той отбелязва, че макар желанието на украинската войска и политици, контранастъплението на въоръжените сили на Украйна най-вероятно няма да докара до обилни резултати, само че става все по-трудно то да се отсрочи , в това число по политически аргументи.

Британски офицери, които са работили с украинската войска, оповестяват, че украинските сили са настроени уверено, сподели Галеоти. От друга страна, съгласно, Украйна надали ще реализира доста повече от скромни териториални придобивки.

" Досега украинските военни демонстрираха освен умеене и увереност, само че и въображение ", написа създателят, отбелязвайки триумфите на украинската войска в защитата в първата фаза на спора.

Украинците също постоянно успяваха да изненадат руснаците на оперативно и стратегическо равнище, както да вземем за пример по време на. Нанасяйки удари в миг, когато вниманието на Москва беше концентрирано на юг и в региони, където съветските войски бяха нищожни, те съумяха да завземат повече от 12 000 квадратни километра за един месец.
 Последни мерки на Украйна за контраофанзивата
Последни мерки на Украйна за контраофанзивата

До огромна степен сме подготвени, разгласи военният министър

Въпреки това, до момента в който украинците бързо овладяват, те към момента нямат подобаващата противовъздушна защита за огромна атака. Западните специалисти също не са сигурни дали старшите командири ще могат да се приспособяват към новите системи толкоз добре, колкото бойците, които ги ръководят.

" Въпреки това, Киев няма действителен избор, с изключение на да стартира огромна пролетна или лятна атака. Неговите водачи от ден на ден се слагат в ъгъла ", сподели Галеоти. Президентът Зеленски ловко ръководи Запада, само че с цел да резервира поддръжката му, той би трябвало да покаже това, което във Вашингтон много безвкусно назовават ​​ " възвръщаемост на вложенията ".
 Кулеба удостоверява, че пролетната контраатака ще се състои
Кулеба удостоверява, че пролетната контраатака ще се състои

Призовава никоя страна да не доставя оръжие на Русия

Зеленски също би трябвало да балансира вътрешната политика., шефът на военното разузнаване на Украйна, не желаят да чуят за договаряния с Москва, макар че някои в държавното управление считат, че моментът към този момент е подобаващ за тях .

Западните страни също имат своите ограничавания. В допълнение към компликациите, в това число политически, с доставката на нови съвременни оръжейни системи (изтребители F-16 или ракети с огромен обхват ATACMS), има изострен проблем с.

В момента украинците харчат повече 155-мм снаряди за един месец, в сравнение с Съединени американски щати създават за една година , припомня Галеоти. Западът влага в нови индустриални мощности, само че това лишава време.

В Москва осъзнават това и се готви за защита.

Според украински оценки, доказани от английското министерство на защитата, вследствие на това. Все повече и повече окопи и укрепления се виждат на сателитни фотоси, изключително по евентуалните линии на украинска атака на юг.

Наистина, Русия също има проблеми, отбелязва създателят. На руснаците също им липсват муниции и прецизни управляеми ракети.

" Нещо повече, Путин желае триумф, само че колкото по-агресивни са съветските интервенции, толкоз повече загуби понасят съветските войски и толкоз по-скоро той още веднъж ще се изправи пред сложен избор - по какъв начин да компенсира неналичието на бойци ", написа Галеоти.
 Пригожин разгласи нова дата за украинското контранастъпление
Пригожин разгласи нова дата за украинското контранастъпление

Основателят на ЧВК " Вагнер " чака то да се организира до 15 май

За компенсиране на загубите ще е нужна или нова вълна на готовност, или изпращане на фронта на наборници. И двата разновидността ще бъдат непопулярни и Путин бърза да вземе такива решения, изключително преди районните избори през септември.

" По този метод, до момента в който сили отвън контрола на Зеленски тласкат Киев да нападна, Москва насилствено се готви за отбрана, разчитайки единствено на вярата да надвие волята на Украйна за опозиция и желанието на Запада да я финансира ", написа Галеоти. " Това е на практика единствената стратегия, която Путин може да одобри. "

Авторът също по този начин отбелязва, че интернационалната роля на Русия понижава, макар войнствените изказвания на съветското външно министерство.

Москва заобикаля директни провокации против НАТО, като да вземем за пример заобикаля удари по западните направления за доставка на оръжия за Украйна и заобикаля полети покрай границите на блока.

" Дори тези страни, които Москва в миналото е считала за второкласни сили, в този момент имат правото да постановат несъгласие на някои аспекти на съветската политика или най-малко опцията да изискват висока цена за помощта си ", припомня Галеоти, акцентирайки Турция и Иран като образци, които в този момент са все по-активни в райони, които Москва в миналото е считала за свои.
 Русия стартира експорт на горива за Иран с влакове
Русия стартира експорт на горива за Иран с влакове

Този способ на превоз се сблъсква с логистични проблеми

" Колкото по-дълго продължава войната и колкото повече вреди се нанасят на съветската стопанска система, толкоз повече Китай набира мощ ", отбелязва създателят. - Въпреки радостните официални съобщения след визитата на президента Си Дзинпин в Русия през март, Пекин към момента не дава оръжията, боеприпасите или даже безусловната политическа поддръжка, която Путин искаше.

" Въпреки че и двете страни имат забележителна тактическа независимост, те са лимитирани стратегически ", заключава създателят. " Украйна би трябвало да стартира огромна атака; Русия би трябвало да се опита да ги лиши от победа. "
 Васал на Китай. По-добре в сравнение с марионетка на Запада?
Васал на Китай. По-добре в сравнение с марионетка на Запада?

За настоящето съветско политическо управление, което по разнообразни аргументи очевидно е захласнато от борба с " груповия Запад ", да не си американски " васал " към този момент е постижение
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР