Британският спринтьор Чиджинду Си Джей“ Уджа, който изтърпява 22-месечно наказание

...
Британският спринтьор Чиджинду Си Джей“ Уджа, който изтърпява 22-месечно наказание
Коментари Харесай

Британски атлет трябва да плати 10 хиляди паунда, за да получава отново публично финансиране

Британският спринтьор Чиджинду „ Си Джей “ Уджа, който изтърпява 22-месечно наказване за нарушаване на разпоредбите за допинг на Олимпиадата в Токио, няма да получи обществено финансиране, в случай че не заплати 10 хиляди паунда на държавната организация UK Sport, заяви организация ДПА.

Лекоатлетът бе отхвърлен от спортна активност до 5 юни 2023 година откакто даде позитивен тест за неразрешени вещества на Игрите в Токио.

От UK Sport оповестиха, че през интервала на глобата Уджа не може да бъде спонсориран и към момента няма да дава отговор на изискванията за финансиране, в случай че не заплати дължимата сума.

“Комисията откри, че Уджа автоматизирано е нарушил разпоредбите за допустимост за финансиране поради предходното неспазване на антидопинговите правила. Редом с това, на съвещание на комисията, извършено на 31 октомври 2019 година бе открито, че той има неизплатени отговорности към UK Sport. Сумата от 10 665 паунда остава дължима и до момента в който не е изцяло изплатена, той не може да получава обществено финансиране “, споделят от UK Sport.

Британецът загуби сребърния си олимпийски орден с щафетата на своята страна в бягането на 4 по 100 метра, макар че след това бе открито, че не е взимал съзнателно неразрешени вещества.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР