Британският разработчик на чипове ARM се подготвя за първично публично

...
Британският разработчик на чипове ARM се подготвя за първично публично
Коментари Харесай

Apple, Samsung, Nvidia и много други са готови да купят акции на ARM в рамките на предстоящото IPO

Британският разработчик на чипове ARM се приготвя за първично обществено предложение (IPO), при което компанията майка SoftBank възнамерява да набере финансиране от заинтригувани клиенти.

Миналия месец се появи информация, че Apple и Samsung имат намерение да закупят акции на ARM след IPO. Сега в известие на Ройтерс се споделя, че клиентите на Arm, в това число Apple и Samsung, сигурно ще бъдат измежду вложителите в идното първично обществено предложение на акции.

Освен Apple и Samsung, първичното обществено предложение на ARM притегли доста известни вложители от софтуерната и чип промишлеността, в това число AMD, Nvidia, Intel, Cadence Design Systems, Synopsys и Alphabet. Според Ройтерс тези вложители са се съгласили да влагат в IPO-то при оценка сред 50 и 55 милиарда $. SoftBank се надява да доближи точно тази целева оценка.

Не е изненада, че фирмите Samsung и Apple влагат в ARM. И двете компании са съществени консуматори на ARM чипове и биха се възползвали от идеалната в тази ситуация опция да въздействат на бъдещето. Но вложението в ARM не подсигурява никакви специфични условия, като да вземем за пример място в борда на шефовете или опция за диктуване на тактиката, както оповестява Reuters. Въпреки това присъединяване на тези компании затруднява придобиването на акции на ARM от някой техен съперник в близкото бъдеще.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР