Британският производител на луксозни автомобили Jaguar представи прототип на преносим

...
Британският производител на луксозни автомобили Jaguar представи прототип на преносим
Коментари Харесай

Jaguar измисли преносим умен волан

Британският производител на първокласни коли Jaguar показа първообраз на портативен волан с изкуствен интелект. Умното кормило може да се демонтира и да се употребява като персонален асистент. Технологията ще бъде демонстрирана с концептуалния Future-Type, който основан за да покаже по какъв начин ще наподобяват самостоятелните коли след 2040 година

Воланът на бъдещето е наименуван Jaguar Sayer. Кръстен е на дизайнера на D-Type, E-Type и XJS Малкълм Сейър. Представлява овал от гладък метал с два вградени екрана и гласово ръководство.

Изкуственият разсъдък на Jaguar Sayer запомня информация за дневното разписание на притежателя и припомня за идни срещи. Кормилото може да предугажда по кое време самостоятелният автомобил би трябвало да се прибере у дома или да предложи "драйвърски " маршрут, по който ръководството да поеме човек.

Умният волан на Jaguar ще бъде изключително потребен при потреблението на услуги за споделено пътешестване. Той ще разрешава на притежателя си да сменя колата според от съответните потребности, запомняйки позицията на седалката, настройките на аудиосистемата и маршрутите на навигацията.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР