Британският принц Андрю е постигнал финансово споразумение с американката, която

...
Британският принц Андрю е постигнал финансово споразумение с американката, която
Коментари Харесай

Принц Андрю се споразумя с американката, която го обвинява в сексуално насилие

Британският принц Андрю е постигнал финансово съглашение с американката, която го упреква в полово принуждение, предадоха Ройтерс и Асошиейтед прес, като се позоваха на правосъдни документи.

38-годишната Вирджиния Джюфре заведе през лятото дело против херцога на Йорк, като го упреква, че я е изнасилил, когато е била на 17 години и малолетна съгласно американските закони. Тя упорства, че е била жертва на трафик от страна на финансиста Джефри Епстийн , с цел да прави секс с принц Андрю в Лондон.

С импортираните във федерален съд в Манхатън документи юрист Дейвид Бойс, който съставлява ищцата, осведоми, че двете наранени страни са постигнали кардинално съглашение и ще изискат преустановяване на делото в границите на един месец.

Херцогът на Йорк  се е съгласил да направи съществено подаяние за благотворителната активност на Джюфре.

" Принц Андрю има намерение да направи доста подаяние за благотворителната организация на госпожа Джюфре в поддръжка на правата на жертвите. Принц Андрю в никакъв случай не е имал желание да злепоставя госпожа Джюфре и приема, че тя е страдала както като потвърдена жертва на принуждение, по този начин и вследствие на несправедливи обществени офанзиви ", се споделя в документите. " Принц Андрю съжалява за познанството си с Епстийн и поздравява за храбростта госпожа Джюфре и другите оживели ".

Финансистът, който бе наказан за трафик на малолетни за полова употреба, умря в затвор в Манхатън през лятото на 2019 година

Сумата, за която е реализирана сделката сред херцога на Йорк и Джюфре не се оповестява.

От Бъкингамкия замък отхвърлят коментар на известието за съглашението. Говорител на принц Андрю също не разяснява.

Синът на кралица Елизабет Втора изрично отхвърля изказванията на Джюфре. А многочислените опити на юристите му да не се стигне до дело в Съединени американски щати се проваляха.

В края на януари арбитър отхвърли поредна тъжба на отбраната на херцога на Йорк. Очакваше се процесът да стартира сред септември и декември т.г. Официално не са отправени обвинявания на принц Андрю.

Той беше лишен от купата Кралско височество и трябваше да се яви на процеса в Съединени американски щати като частно лице.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР