Британският премиер Треза Мей заяви, че споразумението за Brexit, подписано

...
Британският премиер Треза Мей заяви, че споразумението за Brexit, подписано
Коментари Харесай

Тереза Мей:Лондон ще „продължи да поддържа близки отношения с европейските си партньори“

Британският министър председател Треза Мей съобщи, че съглашението за Brexit, подписано от всички европейски водачи на изключителната среща на върха в Брюксел, е „ единственото допустимо “, предадоха Би Би Си и БГНЕС. На конференция след форума тя прикани английските депутати и жителите на Англия да поддържат договорката.

„ Ако хората си мислят, че има някаква друга опция за договаряния – бъркат. Това е договорката, която бе сложена на масата, това е допустимо най-хубавата договорка, това е единствената допустима договорка “, заяви МейPlay Video

Британският министър председател добави, че Лондон ще „ продължи да поддържа близки връзки с европейските си сътрудници “.

„ Имаше хора, които поставяха под подозрение сключването на съглашението. Категорична съм, че отхвърлям това тъмно въодушевление на обезсърчение. Не съм натъжена, че напущаме Европейски Съюз. Но виждам, че има европейски водачи и английски жители, които изпитват това възприятие “, съобщи Мей. „ Аз обаче съм изпълнена с оптимизъм за идващия стадий от бъдещето на Англия “, акцентира тя.

Британският министър председател съобщи, че днешната среща на върха отбелязва не просто кулминационната точка на договарянията с Европейски Съюз, само че е и началото на „ решителен народен спор “. „ Британските депутати ще гласоподават по договорката преди Коледа “, напомни тя.

Мей бе безапелационна, че Brexit ще разреши на Обединеното кралство да сътвори „ имиграционна система, основана на това не от къде идват хората, а какви умения и гении имат “. По думите й това ще постави завършек на големите годишни заплащания, които Лондон прави към Европейски Съюз. „ Brexit ще постави завършек на юрисдикцията на Европейския съд на територията на Англия “.

Британският министър председател разгласи, че след договорката за Brexit Лондон ще напусне Съвета по селско стопанство и риболовство на Европейски Съюз. „ Обединеното кралство още веднъж ще бъде самостоятелна морска страна, която ще има върховен надзор върху водите си “, акцентира тя.

На журналистически въпрос дали въпреки всичко има някой във Англия и Европейски Съюз, който да е удовлетворен от договорката, Мей съобщи, че тя е „ добра за всички в Обединеното кралство и пази работните места и живота на хората, живеещи в него “.

„ Не би трябвало да се позволява провеждането на нов референдум “, акцентира Мей и добави: „ Британските жители ще чакат Народното събрание да гласоподава по договорката. Повечето хора в Обединеното кралство желаят договорката да бъде подписана, желаят да се фокусираме върху решаването на ежедневните им проблеми “.

На въпрос на испански публицист, касаещ Гибралтар – ябълка на раздора сред Мадрид и Лондон, която можеше да се трансформира в съществена спънка за подписването на съглашението за Brexit, Мей отговори: „ Статутът на Гибралтар няма да се промени. При бъдещите договаряния – ще преговаряме за цялото английско семейство, в това число Гибралтар “.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР