Британският премиер Тереза ​​Мей ще се срещне с германския канцлер

...
Британският премиер Тереза ​​Мей ще се срещне с германския канцлер
Коментари Харесай

Тереза Мей минава в дипломатическа инициатива

Британският министър председател Тереза ​​Мей ще се срещне с немския канцлер Ангела Меркел във вторник, с цел да разиска проблемите, свързани с Брекзит. Това заяви АП.

Британският министър-председател ще разиска и Брекзит с холандския си сътрудник Марк Руте в Хага.

 Туск към Мей: Забрави за нови договаряния за Брекзит
Туск към Мей: Забрави за нови договаряния за Брекзит

Европейски Съюз въпреки всичко ще оказва помощ на Лондон

Дипломатическата совалка на Тереза Мей има за цел да получи от европейските водачи по този начин наречената " възстановка за задържане " за Северна Ирландия. Това е режим, подкрепящ престоя на английския район в митническия съюз на Европейски Съюз и единния европейски пазар след Брекзит. Лондон упорства този статут за Северна Ирландия да е краткотраен.

 Мей платила $120 000 за реклама на Брекзит
Мей платила $120 000 за реклама на Брекзит

Парите са платени на Facebook

Мей към този момент отсрочи за несигурно парламентарно гласоподаване на съглашение с Европейския съюз по отношение на изискванията за отдръпване на страната от Общността. В изявление в Камарата на общините на английския парламент тя призна, че в началото плануваната процедура за 11 декември няма да се състои , тъй като няма късмет за триумф. Причината за това е, че съглашението, реализирано с Европейски Съюз по отношение на бъдещия статут на Северна Ирландия, не дава отговор на доста политически сили в Обединеното кралство.

 Евросъдът реши: Англия може да анулира Брекзит
Евросъдът реши: Англия може да анулира Брекзит

Без разрешението на останалите 27 страни членки на Европейски Съюз

Лидерите на Европейски Съюз утвърдиха съглашението с Англия за Брекзит и политическата декларация за бъдещите връзки с Лондон на 25 ноември. За да влезе в действие, това съглашение би трябвало да бъде утвърдено от Европейския парламент и английските депутати. Брекзит е плануван за 29 март 2019 година, след което съгласно проекта би трябвало да има временен интервал, който да продължи до края на 2020 г.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР