Британският премиер Тереза Мей успя да се договори с Европейския

...
Британският премиер Тереза Мей успя да се договори с Европейския
Коментари Харесай

Засекретяват цената на Брекзит

Британският министър председател Тереза Мей съумя да се контракти с Европейския Съюз (ЕС) да бъде засекретена цената на излизането на Англия от Съюза. По последна информация тя ще надвиши 40 милиарда паунда, или 53.3 милиарда USD, показва в свои материал вестник The Sunday Times.

Според изданието, Мей е уверила европейските водачи, че английското държавно управление е подготвена да заплати повече пари за Брекзит, единствено и единствено на срещата на Съвета на Европа през декември да бъдат конкретизирани изискванията по новата комерсиална договорка сред двете страни. „ В контракта по излизането на Англия от Европейски Съюз няма да има цифри” е споделил пред The Sunday Times, представен от ТАСС почитан източник от Съюза.

На срещата на Европейския съвет изискванията няма да бъдат посочвани в писмена форма. Целта е да бъде избегнат политически звук, отбелязва изданието.

Преговорите за излизането на Англия от Европейски Съюз започнаха в Брюксел на 19 юли – съвсем една година откакто на референдум британците взеха решение да излязат от Европейския Съюз. Преговорите могат да продължат до ноември, след което двете страни имат шест месеца, в които да ратифицират постигнатите договорености в национални параметри. Самият Брекзит би трябвало да бъде осъществен на 29 март 2019 година в 23.00 ч. по Гинуич, или 00.00 ч. централно европейско време.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР