Британският премиер Тереза Мей смъмри задочно на бившия си външен

...
Британският премиер Тереза Мей смъмри задочно на бившия си външен
Коментари Харесай

Тереза Мей смъмри Борис Джонсън за изказване за бурките

Британският министър председател Тереза Мей смъмри задочно на някогашния си външен министър Борис Джонсън за изказването му, че дамите мюсюлманки, носещи бурки, наподобяват като пощенски кутии или банкови обирджии, съобщи Ройтерс.

Джонсън, който подаде оставка предишния месец в символ на противоречие с метода, по който Мей води договарянията за Брекзит, написа тази седмица във в. " Дейли телеграф ", че Дания е сбъркала, като е забранила носенето на бурка - дреха, покриваща цялото лице и тяло на дамата. Но Джонсън сподели също, че покривалото било потискащо, смехотворно и прави дамите да наподобяват като пощенски кутии или като банкови обирджии, предизвиквайки остра реакция от страна на други политици и английски мюсюлмански групи.

" Мисля, че Борис Джонсън е употребявал език за описанието на външния тип на хората, който явно провокира засегнатост. Това не е подобаващият език. Той не е трябвало да го употребява. ", сподели Мей.

Тя добави, че дамите би трябвало да имат опцията да носят бурка, в случай че такива са техните желания. Носенето на покривала, закриващи напълно лицето, като бурките и никабите, е въпрос, пораждащ разногласия в Европа, като някои настояват, че те символизират дискриминация против дамите и би трябвало да бъдат неразрешени. Това облекло към този момент бе неразрешено във Франция, а от 1 август такава възбрана работи и в Дания.

Източник: БТА
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР