Британският премиер Тереза Мей каза днес, че Русия е виновна

...
Британският премиер Тереза Мей каза днес, че Русия е виновна
Коментари Харесай

Тереза Мей отново обвини Русия за отравянето на Сергей Скрипал

Британският министър председател Тереза Мей сподели през днешния ден, че Русия е отговорна за отравянето на някогашния съветски разузнавач и двоен сътрудник Сергей Скрипал, съобщи Ройтерс.

"Това, което видяхме, демонстрира ясно, че няма друго умозаключение, като се изключи че съветската страна е отговорна за станалото по улиците на Солсбъри ", съобщи Мей в ефира на телевизия "Скай нюз ", когато бе запитана дали Путин лъже.

По думите й Москва "има претекст и желание и това, което следим, е част от модела на държание на Русия в Европа ", добави министър председателят, представена от ТАСС.

Според съветския президент Владимир Путин е неуместно да се мисли, че Москва стои зад отравянето на Скрипал и неговата щерка, които са в сериозно положение в английска болница.

Шведското външно министерство сподели, че ще извика на следващия ден съветския дипломат поради изказванието на Москва, че Швеция може да е източникът на нервнопаралитичното вещество, употребявано в офанзивата против някогашния разузнавач.

Говорителката на съветското външнополитическо ведомство сподели в събота, че най-вероятно бойното отровно вещество е създадено в самата Англия, в Чехия, Словакия, Съединени американски щати или Швеция.

Външната министърка на Швеция Маргот Валстрьом счита това изказване за "неприемливо и безпочвено ", съобщи през днешния ден пред Ройтерс неин представител, написа Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР