Британският премиер Тереза Мей каза, че сделката за брекзит, която

...
Британският премиер Тереза Мей каза, че сделката за брекзит, която
Коментари Харесай

Тереза Мей: Сделката за брекзит не е съвършена, но е възможно най-добрата

Британският министър председател Тереза Мей сподели, че договорката за брекзит, която предлага английският парламент да утвърди, не е съвършена, само че е допустимо най-хубавата, с цел да не се допусне излизане от Европейски Съюз без договорка или да няма излизане, съобщи Ройтерс.

" Не споделям, че тази договорка е съвършена. Това нямаше по какъв начин да стане. Такова е естеството на договарянията ", сподели Мей, която откри дебатите в Народното събрание преди гласуването на проекта ѝ за брекзит, планувано за 11 декември.

" Няма да обединим страната си, в случай че се стремим към връзки, даващи всичко на едната страна в разногласието и нищо на другата. Не бива да позволяваме стремежът към идеален брекзит да предотврати добър брекзит за английския народ ", сподели тя.

Мей прикани всички депутати, без значение от позицията им по брекзит, да одобряват компромис и да поддържат препоръчаната от нея договорка.
Тереза Мей за следващ път отбрани съглашението, което Англия реализира с Европейски Съюз Британският министър председател към момента среща мощна опозиция в личната си страна
Разделенията, раздухани от референдума през 2016 година, " бяха разрушителни за нашата политика ", сподели Мей. " Хората гласоподаваха, те гласоподаваха за овакантяване. Мисля, че наш дълг е да реализираме този брекзит, и мисля, че това е въпрос на доверие към политиците и към Народното събрание ", добави тя.

Лидерът на опозиционната Лейбъристка партия Джереми Корбин изрази вяра, че Народното събрание идната седмица ще отхвърли договорката, препоръчана от държавното управление. Правителството или би трябвало да реализира по-добра договорка, или да отстъпи ръководството на някой различен, сподели Корбин и назова договорката на Мей за брекзит " скок в мрака ".

Междувременно депутатите в Камарата на общините поддържаха предложение, импортирано от опозицията, в което се насочат рецензии против кабинета на Тереза Мей.

Причината е, че държавното управление отхвърли да разгласява цялостното мнение на основния прокурор на Англия, за излизането на страната от Европейски Съюз.

Гласуването сподели, че държавното управление няма нужното болшинство преди планувания за 11 декември парламентарен избор по съглашението за брекзит.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР