Британският премиер Тереза Мей изпрати писмо на председателят на Европейския

...
Британският премиер Тереза Мей изпрати писмо на председателят на Европейския
Коментари Харесай

Лондон иска отсрочка за брекзит до 30 юни

Британският министър председател Тереза Мей изпрати писмо на ръководителят на Европейския съвет Доналд Туск, с което желае удължение на брекзит до края на юни.

" Обединеното кралство предлага този интервал да завърши на 30 юни 2019 година ", сподели Мей в писмото.
Корбин не е постигнал единодушие с Мей за нов референдум за брекзит Същевременно в английския парламент се организира и първо гласоподаване
По-рано самият Доналд Туск предложи едногодишно " гъвкаво " отсрочване за датата на брекзит, с цел да се избегнат разтърсвания и за двете страни.

Според източник, непосредствен до Брюксел, проектът на Туск разрешава на Англия да напусне Евросъюза и по-рано, в случай че Народното събрание в Лондон поддържа съглашението за брекзит.
Тереза Мей желае от Европейски Съюз второ отсрочване на брекзит Тя ще се опита да потърси компромис с опозиционния водач Корбин
Предложението би трябвало да бъде утвърдено от водачите на 27-те на срещата им идната седмица.

Британското държавно управление желае " разводът " с Европейски Съюз да бъде преди 23 май 2019 година, с цел да не провежда избори за Европейски парламент, само че към този момент продължава приготовленията за тези избори, в случай че това се окаже невероятно, написа още английският министър председател в писмото.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР