Британският премиер Тереза Мей е на тридневно официално посещение в

...
Британският премиер Тереза Мей е на тридневно официално посещение в
Коментари Харесай

Тереза Мей задълбочава отношенията с Китай



Британският министър председател Тереза Мей е на тридневно публично посещаване в Китай. В Пекин тя съобщи, че е поела ангажимент да задълбочи връзките на Англия с Китай макар Брекзит и ще изследва всички благоприятни условия за бъдещи търговски връзки, оповестява "Ройтерс ".

Мей е съпроводена от предприемачи от браншове, с които Англия смята, че може да посрещне възходящото ползване на китайската междинна класа. Двете страни са се споразумели да отстранен възбраната за експорт на английско говеждо месо в Китай до шест месеца, разяснява Мей.

Връзките на Китай с Англия няма да се трансформират поради измененията в връзките сред Англия и Европейски Съюз, разяснява китайският министър председател Ли Къцян. Двамата с Тереза Мей, разискват поддържането на свободната търговия и Китай отвори повече пазарите си за селскостопански артикули.

Целта на Мей в срещите с президента Си Дзинпин и премиера Ли Къцян е да опита да върне Англия в интернационалната конкуренция за присъединяване в китайския взрив в бранша на услугите и ролята на страната отвън Европейския съюз.

Преди визитата, Мей признава, че двете страни са имали разликите във връзка с китайското свръхпроизводство на стомана, упреквано в нанасянето на щета на английската стоманодобивна промишленост. "Ще продължим да обсъждаме какво можем да създадем, с цел да се оправим със свръхкапацитета в международен мащаб в браншове свързани със стомана, а и да се уверим, че наши компании внедряват и създават нови артикули и тяхната интелектуална благосъстоятелност и права са изцяло предпазени ", разяснява Мей.

Англия показва предходната си угриженост по отношение на нарушаванията на правата на индивида и демократичното развиване в някогашната английска колония Хонг Конг. Китайските управляващи показват безпокойствие по отношение на това, какво значи Брекзит за китайските компании вложили във Англия. Сделки, които се чака да бъде оповестена по време на визитата, е съглашение от 550 милиона паунда за борсови интервенции, партньорства и търговски контракти в просветителния бранш.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР