Британският премиер Тереза Мей Бившият председател на британската Консервативна партия

...
Британският премиер Тереза Мей Бившият председател на британската Консервативна партия
Коментари Харесай

Група депутати съпартийци искат да свалят Тереза Мей


Британският министър председател Тереза Мей

Бившият ръководител на английската Консервативна партия Грант Шапс съобщи в петък, че мнозина негови съпартийци в Народното събрание желаят министър председателят Тереза Мей да подаде оставка. Около 30 депутати, измежду които имало и някогашни министри, подкрепяли опита тя да бъде свалена от власт, като измежду тях имало и съперници, и последователи на Брекзит, съобщи Ройтерс.

Разногласията за бъдещето на Мей излязоха нескрито през днешния ден, откакто речта й на конгреса на ръководещата партия бе провалена от кашлица, интервенция на комедиант и даже паднали букви от девиз на сцената, показва Ройтерс.

" Сред тях има и последователи, и съперници на Брекзит. Те в никакъв случай не биха постигнали автоматизирано единодушие за който и да било претендент и въобще не става дума за акция в интерес на избран човек ", добави Шапс пред ББС.

Британски консерватори бунтари споделиха, че има късмет 50 на 50 в околните три дни да изискат министър-председателката Тереза Мей да подаде оставка до края на годината, написа по тематиката в. " Дейли телеграф ".

Бившият министър Ед Вейзи първи съобщи, че много хора са твърдо уверени, че министър председателят би трябвало да подаде оставка след пагубната си тирада на конгреса на Консервативната партия. По информация на вестника недоволните, които имат поддръжката на към 30 депутати консерватори, считат, че има известна опция Мей да бъде принудена да се отдръпна.

Те споделят, че в случай че съберат задоволителна поддръжка, ще се изправят непосредствено пред министър-председателката и ще й кажат да си върви.

Депутат от торите сподели, че би трябвало да се работи на правилото " всичко или нищо ". Недопустима е обстановка, в която някои обществено подлагат на критика, а останалите не реагират. Не става въпрос за някаква персонална злост към Тереза Мей. Тя просто към този момент не е считана за заслужаващ доверие или способен водач, отбелязва различен реакционер, представен от вестника.

Ако държавното управление беше компания, Тереза Мей към този момент щеше да си е тръгнала, а Филип Хамънд щеше да е основен изпълнителен шеф, гласи заглавие на друга публикация в " Телеграф ".

Има една известна тавтология на израза " Най-тъмно е тъкмо преди съмване " - " Най-тъмно е тъкмо преди да настане цялостен мрак ". Това си мислех, до момента в който гледах със комбинация от смут и жалост, също като огромна част от сънародниците ми, безсъдържателната и цялостна с гафове тирада на Тереза Мей на партийния конгрес. И въпреки да наподобява, че нещата надали могат да станат по-лоши за изпадналата в рецесия лидерка на Англия, има огромна възможност това да стане, даже освен това - най-после тя да завлече и цялата страна в същата черна дупка от обезсърчение си, показва създателят Джеръми Уорнър.

Същевременно също в " Телеграф " английската вътрешна министърка Амбър Ръд, декларира, че Тереза Мей би трябвало да остане на поста си в настоящия основен миг.

Бившият ръководител на партията Грант Шапс обаче съобщи пред Би Би Си, че съгласно него тя би трябвало да свика избори за партиен лидер. Шапс, който оглавяваше партията сред 2012 и 2015 година, обаче не е сигурен, че ще има задоволително огромна поддръжка за свалянето на Мей.

За задействането на публична процедура е належащо 48 депутати консерватори да изпратят документално искане до специфична партийна комисия - така наречен Комитет 1922, който включва депутати консерватори, невлизащи в държавното управление, и дава отговор за избора на нов партиен водач.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР