Британският премиер Риши Сунак отложи очаквания бюджетен план, който трябва

...
Британският премиер Риши Сунак отложи очаквания бюджетен план, който трябва
Коментари Харесай

Първи решения на Сунак: отлага се приемането на спешен бюджетен план, фракингът се забранява отново

Британският министър председател Риши Сунак отсрочи упования бюджетен проект, който би трябвало да бъде показан идната седмица.

След съвещание на новия си кабинет Сунак влезе в първия си парламентарен дуел с водача на опозиционните лейбъристи Киър Стармър, който упорства за предварителни парламентарни избори.

Стармър упрекна Сунак в липса на легитимност, откакто той беше надвит от Тръс на втория тур на изборите за водач на Консервативната партия през лятото.

" Защо не разреши на работещите хора да кажат мнението си и не свика общи избори? ", запита опозиционният водач.

Новият министър председател съобщи, че предварителните избори не са вид и няма бъдат провеждани най-малко в границите на идните две години.

" Ще би трябвало да вземем сложни решения, с цел да възстановим икономическата непоклатимост и доверието ", съобщи той пред депутатите по време на първите си " Въпроси към министър-председателя ".

Той добави, че финансовият министър Джереми Хънт ще показа обстоен проект " до няколко седмици ".

" Това, което мога да кажа, както направихме по време на пандемията, е, че постоянно ще пазиме най-уязвимите и ще го вършим по обективен метод ", настоя Сунак.

Министърът на финансите Хънт сподели, че плануваната за понеделник " средносрочна фискална прогноза " към този момент не е толкоз належаща.

Вместо това на 17 ноември ще има цялостна бюджетна прогноза, на която ще бъдат показани данъчните и разходните проекти на новото държавно управление.

В същото време Сунак разгласи, че ще върне възбраната за фракинг, която беше вдигната по време на късото ръководство на Лиз Тръс. Говорителят му сподели, че министър председателят ще се ангажира с мораториум, както беше в началото изложено от Консервативната партия по време на предизборната акция през 2019 година

В Народното събрание на Сунак бе заложен въпрос по отношение на фракинга и той отговори, че стои зад манифеста от 2019 година по този въпрос. В програмата на консерваторите за 2019 година се споделя, че те " няма да поддържат фракинга, в случай че науката не покаже изрично, че той може да се прави безвредно ".

Фракингът, против който се опълчиха екологични групи и някои локални общности, беше неразрешен през 2019 година, откакто индустриалният регулатор съобщи, че не е допустимо да се планува магнитутът на земетресенията, които може да провокира.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР