Британският премиер Риши Сунак извърши промени в кабинета и преструктурира

...
Британският премиер Риши Сунак извърши промени в кабинета и преструктурира
Коментари Харесай

Риши Сунак назначи четирима нови министри в британското правителство

Британският министър председател Риши Сунак извърши промени в кабинета и преструктурира някои от министерствата. В коментар след оповестените промени Риши Сунак съобщи, че задачата е да се работи за по-добро бъдеще за децата и внуците, предава БНР.

Част от измененията бяха наложителни, откакто Риши Сунак уволни по-рано ръководителя на Консервативната партия Надим Захауи за нарушавания на министерския кодекс. Неговото място в този момент ще заеме Грег Хандс.

Останалите промени обаче са продуктувани от желанието на премиера за нов механизъм на държавното управление. Той желае да даде приоритет на неща като енергийната сигурност, за което приказва към този момент от месеци. Личи си също, че той слага акцент върху науката и технологиите, които могат да се окажат извънредно значими за стопанската система. За задачата той преформатира някои министерсва.

Ето кои са новите министри и техните министерства.

Грант Шапс – министър на енергийната сигурност. Кеми Баденох – министър на бизнеса и търговията. Луси Фрейзър – министър на културата, медите и спорта. Мишел Донелан – министър на науката, нововъведенията и технологиите.

Прави впечалтение, че Риши Сунак не посегна на вицепреимера Доминик Рааб, който е разследван за тормоз на подчинени. Както означи анализатор на Би Би Си, " в този момент остава Риши Сунак да успее да продаде визията си за бъдещето на популацията на страната ".

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и ! 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР