Британският премиер не желае Великобритания да напусне ЕС без споразумениеБританският

...
Британският премиер не желае Великобритания да напусне ЕС без споразумениеБританският
Коментари Харесай

Джонсън: ЕС е на ход, ако искат да постигнем компромис за Brexit


Британският министър председател не желае Англия да напусне Европейски Съюз без съглашение

Британският министър председател Борис Джонсън каза през днешния ден, че на ход в договарянията за Brexit сега е Европейският съюз, предадоха Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

По време на днешното си посещаване в Уелс той още веднъж уточни, че не желае Англия да напусне Европейски Съюз без съглашение, само че че за всеки случай тя би трябвало да се приготви за подобен излаз.
" Ако те не могат да създадат компромис, то ясно е, че ние би трябвало да се подготвим за Brexit без съглашение. Сега всичко зависи от Европейски Съюз, в този момент те са на ход, те би трябвало да ни потърсят, в случай че желаят ние да създадем това ", сподели Джонсън.

Визитата на премиера в Уелс е втората спирка от обиколката му из основните съставни елементи на Обединеното кралство. Вчера, той бе в Шотландия, чака се да посети и Северна Ирландия.
В Уелс го чакаха сложни срещи с локални фермери, които се притесняват, че ще изгубят европейските си пазари при излизане от Европейски Съюз без съглашение.

Председателката на Националния фермерски съюз Минет Батърс, представена от Асошиейтед прес, съобщи във връзка на визитата на премиера, че Англия изнася 40 % от агнешкото си месо, като по-голямата част от този експорт е за Европейски Съюз. " Ако Европейски Съюз ни наложи мита, къде ще отидат тези 40 %? ", попита тя. А Хелън Робъртс от Националната асоциация на овцевъдите напряко обвини Джонсън, че си играе на " съветска рулетка с аграрната промишленост ". Джонсън посети птицеферма в Южен Уелс, след което даде обещание, че държавното управление ще поддържа фермерите, в случай че " ситуацията с техните пазари се усложни ".

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР