Британският премиер Лиз Тръс ще закрие днес конгреса на Консервативна

...
Британският премиер Лиз Тръс ще закрие днес конгреса на Консервативна
Коментари Харесай

Лиз Тръс закрива конгреса на торите с обещание Нова Британия за нова ера

Британският министър председател Лиз Тръс ще закрие през днешния ден конгреса на Консервативна партия с заричане - " нова Британия за нова епоха ", като в първата си тирада на конгреса на торите в качеството си на министър-председател тя ще акцентира на проекта на финансовия министър Куази Куартенг за стимулиране на икономическия напредък, съобщава  " Скай нюз ". Това става два дни, откакто Тръс направи завой в политиката и се отхвърли от намаляването на подоходния налог за най-богатите вследствие на обществените рецензии от нейните сътрудници депутати от Консервативната партия, напомня медията.

Конгресната зала в Бирмингам няма да бъде цялостна, тъй като доста депутати оповестиха, че си потеглят във вторник вечер. Те желаят да избегнат хаоса от плануваната за през днешния ден стачка на железниците, както и да загърбят хаоса след икономическите разтърсвания, които последваха оповестяването на мини-бюджета от държавното управление.

В същото време вътрешният министър Сюела Брейвърман продължава да е център на внимание на конгреса с нейните изказвания. След като по-рано сподели, че е ядосана от депутатите, които кроят скрит план против Лиз Тръс и че във Англия има прекомерно доста задгранични студенти, по-късно тя съобщи, че желае страната да напусне Европейската спогодба за човешките права, което е в несъгласие с политиката на държавното управление.

Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР