Британският премиер консерватор Тереза Мей заяви, че е грешно да

...
Британският премиер консерватор Тереза Мей заяви, че е грешно да
Коментари Харесай

Мей защити кмета на Лондон

Британският министър председател реакционер Тереза Мей съобщи, че е неверно да бъде подложен на критика кмета лейбърист на Лондон Садик Хан. Тя го похвали за реакцията му на атентата в събота и съобщи, че той прави добра работа като кмет, съобщи ДПА. " Мисля, че Садик Хан прави добра работа и е неправилно да се каже каквото и да било друго ", съобщи Мей на среща с гласоподаватели в отговор на въпрос за нападките на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп против Хан. Садик Хан от своя страна разкритикува системата на финансиране на столичната полиция и даде да се разбере, че при ръководство на Консервативната партия Скотланд ярд го чакат тежки времена, предават съветски медии.

" Фактите са, че през последните седем години градът загуби 600 милиона лири (773 милиона долара) бюджетни средства и ни се наложи да закриваме полицейски сектори, да продаваме полицейски здания и се лишихме от стотици хиляди полицейски чиновници ", съобщи Хан, който посети дружно с шефката на лондонската полиция Кресида Дик мястото на съботния атентат в английската столица.

Според Хан бъдещето на лондонската полиция е печално.

" През идващите четири години е в деяние проект за в допълнение понижаване с 400 милиона лири (515 милиона долара) на перото от градския бюджет за полицейските действия. Има проекти за изменение на формулата на финансиране на полицията, които могат да доведат до загуба на още 700 милиона лири (901 милиона долара), което би означавало обща загуба на 1,7 милиард лири (2,2 милиарда долара) за нашия полицейски бюджет ", съобщи кметът на Лондон.

Това изказване на Садик Хан идва, откакто водачът на Лейбъристката партия Джереми Корбин поддържа апелите за оставка на премиера от Консервативната партия Тереза Мей. Според него Мей носи отговорност за намаляването на броя на английските служители на реда с към 20 хиляди души в интервала, когато е била вътрешен министър от 2010 до 2016 година Според лейбъристите това редуциране на числеността на силите на реда директно е повлияло на понижението на нивото на сигурността в страната, която напоследък бе сполетяна от редица атентати.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР