Британският премиер Борис ДжонсънБорис Джонсън е британски политик - роден

...
Британският премиер Борис ДжонсънБорис Джонсън е британски политик - роден
Коментари Харесай

Борис Джонсън крои таен план за алтернативен съюз на ЕС


Британският министър председател Борис Джонсън  Борис Джонсън Борис Джонсън е английски политик - роден на 19 юни 1964 година в Ню Йорк. Прадядо му по бащина линия е е предложил да бъде основан нов стопански и боен съюз като опция на Европейския съюз, оповестява в. " Кориере каузи Сера ".

Той е показал за първи път концепцията си на украинския президент Володимир Зеленски при визитата си в Киев на 9 април. Това значи, че Джонсън замисля тайния си проект към този момент повече от месец.

Предвижда се водач на новата европейска общественост да е Англия, като тя ще включва също Украйна, Полша, Естония, Латвия, Литва, а на по-късен стадий - и вероятно Турция.

Британската самодейност разчита на страните, които отстояват своя народен суверенитет, имат демократични стопански възгледи и се опълчват на политиката на Москва.

Изданието показва, че управлението в Киев не е взело отношение по концепцията и нито я е приело, нито я е отхвърлило.

Украйна може и да прегърне концепцията, в случай че по време на срещата на върха на Европейски Съюз на 23 юни на страната не бъде приет статут на претендент за участие в Европейски Съюз, написа " Кориере каузи Сера ".

В случай че се стигне до това решение, съществуват съществени опасения то да провокира митинг от страна на Албания и Северна Македония, които от години чакат да стартират договаряния за присъединение. По тази причина някои договарящи считат, че е допустимо водачите на страните от Европейски Съюз да се лимитират до неразбираема декларация, че Киев има " европейска вероятност " (т.нар. " Солунска формула " ). В подобен случай Зеленски би приел по-сериозно различното предложение на Борис Джонсън  Борис Джонсън Борис Джонсън е английски политик - роден на 19 юни 1964 година в Ню Йорк. Прадядо му по бащина линия е.

Не се изключва слуховете за тези контакти да се популяризират в този момент точно с цел да се окаже напън върху европейските водачи преди решенията през юни.

Вероятно е също по този начин английският план да е исполин на глинени крайници, защото Лондон не разполага с потенциала на Европейски Съюз да поддържа финансово Украйна нито е несъмнено, че Полша или балтийските страни биха подхванали самодейност, която може да заплаши връзките им с Брюксел.

Със сигурност Джонсън търси политически дял, твърди европейски министър и добавя, че английският министър председател се надява да получи спомагателен коз в договарянията с Европейски Съюз, които самият той би желал да възобнови във връзка с Брекзит. По този метод Лондон се пробва да наруши салдото на континента.

Възможно е да се окаже, че ще се разкрие разломната линия, която в действителност съществува на европейския континент - сред страните, които оказват по-решителна помощ на Украйна (предимно Англия и Полша), и тези, които го вършат по-цинично и нерешително.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР