Британският премиер Борис ДжонсънБорис Джонсън е британски политик - роден

...
Британският премиер Борис ДжонсънБорис Джонсън е британски политик - роден
Коментари Харесай

Джонсън ще обяви нови незабавни санкции срещу Русия още днес

Британският министър председател Борис Джонсън  Борис Джонсън Борис Джонсън е английски политик - роден на 19 юни 1964 година в Ню Йорк. Прадядо му по бащина линия е ще съгласува пакет от незабавни наказания против Русия на заседание на държавния комитет за реакция на рецесии (КОБРА) в 6:30 ч. по Гринуич през днешния ден, заяви представител на канцеларията му, представен от Ройтерс.
Всичко по тематиката: Напрежението НАТО-Русия 523
" Премиерът ще ръководи заседание на КОБРА в 6:30 ч. сутринта за разискване на последните развития в Украйна и за съгласуване на реакцията на Англия, в това число координиране на сериозен пакет наказания, които ще бъдат въведени неотложно ", добави представителят.

Джонсън сподели в телефонен диалог на украинския министър председател Денис Шмигал, че счита съветско навлизане в Украйна за допустимо в идните дни и часове. Британският министър председател добави, че остро осъжда решението на Кремъл да признае двата отделили се района в Източна Украйна за самостоятелни " страни ". Джонсън е споделил на Шмигал, че Англия към този момент е съставила лист със наказания, ориентирани против тези, които са направили нарушаване против териториалната целокупност на Украйна, и че ограниченията ще влязат в действие през днешния ден. Британският министър председател е отбелязъл, че ще обмисли изпращане на в допълнение военно съоръжение на Украйна, ако украинското държавно управление помоли за това.

Британската външна министърка Лиз Тръс пък беседва по телефона с украинския си сътрудник Дмитро Кулеба за поддръжката, която Англия може да окаже на Украйна, и двамата са разискали глобите, които Лондон ще вкара против Русия. Тръс сподели, че се е споразумяла с шефа на европейската дипломация Жозеп Борел, че Англия и Европейският съюз би трябвало да координират напъните си за бързо въвеждане на глобите си против Русия, съобщи Българска телеграфна агенция.

" Споразумяхме се, че ще координираме напъните си и ще приемем бързо наказания против режима на Путин, като застанем един до друг с Украйна ", написа Тръс в Туитър след телефонния диалог с Борел.
Всичко по тематиката: Напрежението НАТО-Русия 523  Володимир Зеленски: Не ни е боязън Володимир Зеленски: Не ни е боязън  Борисов: Признаването на ДНР и ЛНР е нарушаване на териториалната целокупност на Украйна Борисов: Признаването на ДНР и ЛНР е нарушаване на териториалната целокупност на Украйна  НАТО осъди признаването на ДНР и ЛНР от Русия НАТО осъди признаването на ДНР и ЛНР от Русия
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР