Британският премиер Борис Джонсън се извини днес, че е присъствал

...
Британският премиер Борис Джонсън се извини днес, че е присъствал
Коментари Харесай

Скандал във Великобритания: Борис Джонсън призна, че е нарушил локдауна през 2020 г.

Британският министър председател Борис Джонсън се извини през днешния ден, че е участвал на градинско празненство по време на локдауна в страната през 2020 година Има въпроси, по които държавното управление "не подходи вярно ", призна той, представен от АП и Ройтерс, съобщи Българска телеграфна агенция.

Джонсън е изправен пред гнева на обществеността и политици

поради изказвания, че негови чиновници са пренебрегнали рестриктивните мерки поради ковид, като са се събрали на тържество, макар че това е било неразрешено. Някои членове на неговата Консервативна партия споделят, че министър председателят би трябвало да подаде оставка, в случай че не успее да потуши недоволството.

Джонсън за първи път призна, че е участвал през май 2020 година на градинско празненство в резиденцията си на "Даунинг стрийт ".

Той обаче увери, че е считал, че това е "работна среща ".

"Искам да се извиня... Погледнато в ретроспектива, би трябвало да върна всички в работните им пространства ", сподели английският министър председател в Камарата на общините.

Покани за празненството са били разпратени по имейл до близо 100 души от почитан помощник на Джонсън.

По това време във Англия е била в действие възбрана за срещи навън.

"Господин ръководител на Народното събрание, желая да се извиня. Зная, че милиони хора в цялата страна направиха невероятни жертви през последните 18 месеца. Зная за тъгите, през които те минаха, неспособни да оплакват своите умряли родственици, да живеят живота си както биха желали или да вършат нещата, които обичат. И зная какъв брой са ми ядосани, и на държавно управление, което оглавявам, защото си мислят, че на самия "Даунинг стрийт " разпоредбите не са били съответно спазвани от хората, които ги основават. И въпреки че не мога да очаквам изводите от воденото в този момент следствие, научих задоволително, с цел да зная, че има неща, към които просто не подходихме предписание. Длъжен съм да поема отговорността за това ", сподели пребледнелият Джонсън в изявлението си пред Народното събрание.

" Отидох в градината малко преди 18 ч. на 20 май 2020 година, с цел да благодаря на своите сътрудници ,

преди да се върна назад в канцеларията си 25 минути по-късно, с цел да продължа работа. Погледнато от позиция на времето, би трябвало да върна всички в работните им пространства ", съобщи още Джонсън.

"Партито за премиера завърши. Единственият въпрос е дали английската общност ще го изхвърли?

Дали личната му партия ще го изхвърли? Или той ще постъпи честно, като си подаде оставката? ", сподели от парламентарната естрада Киър Стармър, водачът на главната опозиционна мощ - Лейбъристката партия.

На фона на абсурда рейтингът на Джонсън падна до рекордно ниски за целия му мандат равнища. Според социологическата организация "ЮГав " повече от половината британци желаят оставката му, отбелязва ТАСС.

По темата
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР