Британският премиер Борис Джонсън съобщи днес за починали 144 здравни

...
Британският премиер Борис Джонсън съобщи днес за починали 144 здравни
Коментари Харесай

Общо 275 британски здравни и социални работници са починали от Ковид-19

Британският министър председател Борис Джонсън заяви през днешния ден за умряли 144 здравни и 131 обществени служащи, общо 275 души, чиято гибел е обвързвана с COVID-19, съобщи Ройтерс.

Смъртните случаи от COVID-19 в Обединеното кралство досега са над 40 000, което е най-големият брой в Европа.

Джонсън съобщи, че не желае да вижда стълпотворение на хора в публичния превоз, откакто в първия ден от последователното облекчение на ограниченията за изолираност бяха публикувани фрагменти с претъпкани рейсове в Лондон.

"Не искам да виждам тълпа в всеобщия директен или публичен превоз в столицата и където и да било другаде ", сподели английският министър председател в Народното събрание и добави, че управляващите приканват хората да не пътуват в час пик, както и в лондонското метро да се движат повече влакове.

Във Англия стартира първият стадий на намаляване на ограниченията, въведени поради ковид. На хората е позволено да се занимават със спорт отвън дома си безкрайно време. Те могат и да пътуват с колите си до отдалечени места като паркове и плажове. Хората, които живеят дружно, могат да се срещат на улицата с родственици и другари, като съблюдават отдалеченост от два метра.

За момента ограниченията са отслабени единствено в Англия и няма да обиден останалите елементи на Обединеното кралство. В същото време се усилват санкциите за неспазване на карантината. Сумата за първо нарушаване към този момент е 100 лири вместо 40 както до момента, а при наново нарушаване тя може да стигне до 3200 лири.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР