Британският премиер Борис Джонсън предложи днес свикване на предсрочни избори

...
Британският премиер Борис Джонсън предложи днес свикване на предсрочни избори
Коментари Харесай

Борис Джонсън предложи предсрочни избори на 15 октомври

Британският министър председател Борис Джонсън предложи през днешния ден привикване на предварителни избори на 15 октомври, ако претърпи ново проваляне в Парламента поради Брексит, съобщи Франс прес.

По време на остра замяна на реплики в Камарата на общините Джонсън провокира водача на опозицията Джереми Корбин да поддържа произвеждането на избори на 15 октомври, "за да може хората в тази страна да изразят мнението си ".

Предложеният от опозицията "законопроект за капитулация ", който ще бъде гласуван по-късно през днешния ден, "ще подкопае способността на страната да договаря " с Европейския съюз, сподели министър председателят пред Парламента.

"Това държавно управление има намерение да реализира съглашение с нашите другари в Брюксел ", сподели Джонсън, представен от ДПА.

Премиерът посочи, че остава уверен, че водачите на Европейски Съюз ще се съгласят от съглашението за овакантяване да отпадне оспорваният "предпазен механизъм ", който подсигурява отворена граница сред Северна Ирландия и Република Ирландия след Брексит.

Правителството в Лондон възнамерява да реализира съглашение с Европейски Съюз за Брексит на срещата на високо ниво на Европейски Съюз на 17 октомври, съобщи министър председателят Джонсън в изявлението си в Парламента.

Корбин беше хазаин през днешния ден на среща на опозиционните партии, на която сподели, че лейбъристите няма да "се заловен на номерата на Борис Джонсън " и няма да поддържат нови избори, до момента в който не се убедят, че опасността от Брексит без договорка не е отстранена, съобщи Ройтерс.

Първият министър на Шотландия Никола Стърджън сподели, че опозицията би трябвало да прокара законопроекта за блокиране на Брексит без договорка и по-късно да форсира произвеждането на избори, преди да бъде прекъсната сесията на Народното събрание.

За да бъде избрана дата за предварителни избори, държавното управление се нуждае от поддръжката на две трети от депутатите, което значи, че това е допустимо единствено при поддръжка на лейбъристите.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР