Британският премиер Борис Джонсън отказа днес да уволни своя вътрешен

...
Британският премиер Борис Джонсън отказа днес да уволни своя вътрешен
Коментари Харесай

Британският премиер застана зад свой министър, за който се твърди, че е тормозел подчинени

Британският министър председател Борис Джонсън отхвърли през днешния ден да уволни своя вътрешен министър Прити Пател, макар резултатите от следствие, съгласно които тя е тормозела свои подчинени, съобщи Асошиейтед прес.

Докладът на проверяващите показва, че министърът не е дава отговор на стандартите, изисквани за заемане на сходен пост и дефинира държанието й като тормоз.

Министрите от английския кабинет, които са уличени в нарушение на кодекса за държание нормално се чака да подадат оставка. Но държавното управление съобщи, че министър председателят има " цялостно доверие " на Пател и " счита случая за завършен ".

Вместо това подаде оставка съветникът на Джонсън, отговарящ за стандартите във връзка с министрите Алекс Алън, който управлява следствието против Пател. Той сподели, че не може да продължава да прави работата си в тази обстановка.

" Осъзнавам, че е от компетенциите на премиера да реши, дали дейностите на даден министър съставляват нарушаване на кодекса за държание ", сподели Алън и добави: " Но считам за вярно в този момент да подам оставка от поста си като самостоятелен консултант на премиера по въпросите на кодекса ".

Пател беше разследвана от март, откакто няколко държавни чиновници я упрекнаха в тормоз. Висшият чиновник от нейното министерство Филип Рътнам подаде оставка този месец, като сподели, че Пател подценява подчинените си и предизвиква атмосфера на боязън във ведомството. Пател отхвърля всички обвинявания.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР