Британският премиер Борис Джонсън обяви първите назначения в новото си

...
Британският премиер Борис Джонсън обяви първите назначения в новото си
Коментари Харесай

Борис Джонсън обяви първите назначения в новото си правителство

Британският министър председател Борис Джонсън разгласи първите назначения в новото си държавно управление , предадоха международните организации.

За министър на външните работи той е избрал Доминик Рааб, беше министър по въпросите на Брекзит в кабинета на Тереза Мей, само че подаде оставка поради различия с нея за договорката за овакантяване на Европейски Съюз.

Досега външен министър беше Джереми Хънт , който участваше в конкуренцията за лидерския пост на английските консерватори. Хънт подаде оставка по-рано през днешния ден, като сподели, че Джонсън му предложил друга роля, само че той желал да бъде външен министър и предпочел да отклони офертата.

За министър на финансите беше назначен Саджид Джавид. Досега той беше министър на вътрешните работи. Той заменя на поста Филип Хамънд, който подаде оставка малко преди встъпването в служба на Джонсън, с цел да изрази несъгласието си с него по въпроса за вероятно излизане от Европейски Съюз без договорка.

На поста на Джавид отпред на вътрешното министерство бе назначена Прити Пател . Тя беше министър на интернационалното развиване в държавното управление на Мей, само че подаде оставка поради серия от срещи с представители на управлението на Израел, които не бяха съгласувани с премиерката. Сега тя се завръща на политическата сцена с новото предопределение.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР