Британският премиер Борис Джонсън наложи днес по-строги антиковидни ограничения в

...
Британският премиер Борис Джонсън наложи днес по-строги антиковидни ограничения в
Коментари Харесай

Великобритания налага План Б: Строги мерки влизат в сила за овладяването на Омикрон

Британският министър председател Борис Джонсън наложи през днешния ден по-строги антиковидни ограничавания в Англия, като разпореди хората да работят отдалечено, да носят маски на публични места и да употребяват имунизационни пропуски в опит да забави разпространяването на новия вид Омикрон на ковид, съобщи Ройтерс.

С накърнена известност след обвинявания, че негови чиновници са чествали на " Даунинг стрийт " по време на коледния локдаун предходната година, Джонсън сподели, че Омикрон се популяризира бързо и че няма избор, с изключение на да премине към " План Б ", с цел да завоюва време и да реализира слагането на бустерни дози на повече хора.

Макар и не толкоз строги като цялостните локдауни, които засегнаха отрицателно стопанската система в по-ранните стадии от пандемията, новите ограничения могат да лимитират визитата на заведения за хранене, кафенета и магазини в моловете в навечерието на Коледа и да нанесат нов удар върху финансовото положение на страната.

" Макар че има късмет картината да се усъвършенства, а откровено се надявам това да се случи, знаем, че безмилостната логичност на експоненциалния растеж може да докара до огромно нарастване на хоспитализациите и по този начин, колкото и да е тъжно, на смъртните случаи ", сподели на конференция Джонсън.

Джонсън, който подвигна множеството антиковидни ограничавания в Англия през юли, даде обещание зимата да премине без прибягване до четвърти локдаун, само че остави по този начин наречения " План Б " като авариен вид.

Част от ограниченията, като да вземем за пример връщането на наложителното носене на маски в публичния превоз и магазините, към този момент бяха въведени, само че през днешния ден Джонсън сподели, че хората в този момент би трябвало също да работят отдалечено, в случай че имат тази опция.

Носенето на маски ще стане наложително на публични места, а здравният пропуск ще стане наложителен за достъп до нощни клубове и места на всеобщи скупчвания на хора.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР