Британският премиер Борис Джонсън, който скоро ще се раздели с

...
Британският премиер Борис Джонсън, който скоро ще се раздели с
Коментари Харесай

Борис Джонсън ще предприеме правни действия срещу разследването на партитата му

Британският министър председател Борис Джонсън, който скоро ще се раздели с поста си, ще предприеме правни дейности против следствието, водено от парламентарна комисия, по отношение на противозаконните празненства на " Даунинг стрийт " 10, съобщи ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.

Основният въпрос по това следствие е дали Джонсън е въвел Народното събрание в подвеждане, като е споделил на депутатите, че противозаконни празненства с присъединяване на представители на властта не е имало.

Очаква се да бъде оповестено правно мнение по случая, направено от видния правист лорд Дейвид Паник, който е член на Камарата на лордовете на английския парламент.

В. " Дейли мейл " заяви, като се базира на почитан източник, че мнението на лорд Паник ще бъде основано върху аргумента, че в случай че комисията постанови решение, което има общо с желанията, с вътрешния свят на премиера Джонсън, то това ще съставлява застрашаване на демокрацията.

Очаква се в мнението да се споделя, че в случай че комисията не успее безапелационно да потвърди, че Джонсън умишлено е подвел депутатите, то това може да докара до самоцензура от страна на идните министър председатели, които ще бъдат сложени в обстановка да се опасяват, че е вероятно биха могли да кажат лъжа.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР