Британският премиер Борис Джонсън каза, че светът може да свърши

...
Британският премиер Борис Джонсън каза, че светът може да свърши
Коментари Харесай

Борис Джонсън: Светът може да повтори съдбата на Римската империя, ако не реши проблема с климата

Британският министър председател Борис Джонсън сподели, че светът може да свърши като Римската империя, в случай че не бъде реализирано съглашение за климата. Той изрази това мнение в изявление, оповестено в италианския вестник La Repubblica, в деня на откриването на срещата на върха на Г-20 в Рим, на която изменението на климата ще бъде една от централните тематики на полемика.

" Човечеството, цивилизацията, обществото могат да се върнат обратно доста бързо. След разпадането на Римската империя равнището на обучение, способността за творчество, красивите вили бяха изгубени. Същото може да се случи и с нас, в случай че не вземем ограничения да спрем изменение на климата. Оставяйки на нашите деца, внуци и бъдещи генерации свят, в който несъразмерното стопляне ще докара до колосална миграция, липса на храна и вода, доста спорове. Няма време за губене, би трябвало да ограничим повишението на температурата до 1.5 градуса ", сподели Джонсън.

Той направи съпоставения с рухването на Римската империя, " именит и пагубен образец " за това по какъв начин цивилизацията може да деградира за малко време, в случай че не отговори на новите провокации. “Рим с неговите руини е чудесно място за среща на Г-20, тъй като ни припомня, че в случай че не вземем всички нужни ограничения против изменението на климата, тогава всичко може да рухне доста бързо “, добави министър председателят на Англия.

В неделя множеството от международните водачи ще пътуват от Рим до Глазгоу, където стартира 26-ата конференция на страните по Рамковата спогодба на Организация на обединените нации за изменението на климата (COP-26), съпредседателствана от Италия. Целта както на срещата на Г-20, по този начин и на COP-26 е да консолидират уговорката за ограничение на световното стопляне в границите на 1.5 градуса.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР