Британският премиер Борис Джонсън и министърът на външните работи Лиз

...
Британският премиер Борис Джонсън и министърът на външните работи Лиз
Коментари Харесай

Джонсън иска заседание на Съвета за сигурност на ООН заради атаката срещу украинскa АЕЦ

Британският министър председател Борис Джонсън и министърът на външните работи Лиз Тръс споделиха, че ще изискат незабавно съвещание на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации откакто съветските сили нападнаха атомна централа в Украйна.

Нападението против АЕЦ „ Запорожие “ е опасност за европейската сигурност и непоклатимост и желаеме да бъде потърсена отговорност от виновниците, сподели Лиз Тръс в Брюксел преди срещата на външните министри на НАТО.

Руски сили превзеха украинска АЕЦ, няма нараснала радиация след пожар там

В същото време за Полша за среща в бежанци от Украйна отпътува вътрешният министър Прити Пател, която започва специфични „ фамилна скица “ за банкет на бягащите от военния спор.

По мотив на бежанците вицепремиерът Доминик Рааб съобщи, че английското държавно управление е готово да изземе парцелите на съветския хайлайф във Англия и в тях да бъдат настанени украински бежанци.

А професор Саймън Маргинсън от университета в Оксфорд съобщи, че множеството учени ще поддържат протеста в областта на проучванията със свити сърца и угриженост за съветските им сътрудници.

„ Всички съветски учени, които познавам, са срещу войната. Вътрешното състояние в Русия ще става все по-лошо и те се нуждаят от взаимност, тъй че не би трябвало да прекъсваме връзките си ", сподели професорът.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР