Британският премиер Борис Джонсън е поискал от главния юридически съветник

...
Британският премиер Борис Джонсън е поискал от главния юридически съветник
Коментари Харесай

Борис Джонсън иска консултация за евентуално спиране на работата на парламента от 9 септември

Британският министър председател Борис Джонсън е изискал от основния юридически консултант на държавното управление Джефри Кокс юридическа оценка по въпроса за вероятно 5-седмично спиране на работата на Народното събрание от 9 септември за да се реализира Брекзит без съглашение, написа английския в. "Обзървър ", представен от Ройтерс и ТАСС.

Според вестника, който се базира на имейли на високопоставени държавни чиновници, написани през последните 10 дни, министър председателят е изискал оценка на законността на вероятно решение за преустановяване на сесията на Народното събрание, без разпускането му и привикване на предварителни избори.

Правният съвет, даден в имейла е, че прекъсването на работата на Народното събрание може да бъде законно, в случай че съдилищата одобряват възможен иск за анулацията му, който може да бъде заведен от съперници на Брекзита, оповестява в. "Обзървър ".

Подобна вест ще провокира гнева на водачите на Европейски Съюз по време на срещата на върха на Г-7 в Бриариц, в която взе участие и Джонсън, отбелязва английският вестник.

Говорител на английското държавно управление отхвърли изказванията, че държавното управление обмисля да прекъсне работата на Народното събрание през септември, с цел да попречи на депутатите да разискват Брекзита.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР