Британският Орган за защита на конкуренцията и пазарите (CMA) обяви

...
Британският Орган за защита на конкуренцията и пазарите (CMA) обяви
Коментари Харесай

Цените на бебешките храни в Обединеното кралство са исторически високи

Британският Орган за защита на конкуренцията и пазарите (CMA) разгласи тази седмица, че стартира следствие на възходящите цени на храните за кърмачета в опит да овладее рецесията с разноските за живот.

Решението за инспекция на производителите на млека за кърмачета е разследване от по-ранен отчет на надзорния орган, в който се установи приблизително 25 % нарастване на цените през предходните две години. Докладът също по този начин сподели, че фамилиите могат да спестят обилни средства в размер на повече от 500 GBP (632 USD) през първата година от живота на бебето, като купуват по-евтини формули за кърмачета.

CMA съобщи, че ще прегледа формулите " срещу рефлукс " и " за комфорт ", както и формулите за бебета на възраст от шест до 12 месеца и млякото, продавано за деца над 12 месеца като формула " за порастване " и " за дребни деца ".

" Формулите за кърмачета са основна част от седмичното извършване на покупки за доста родители в Обединеното кралство, които разчитат на тези артикули, с цел да обезпечат на бебето си всички съществени хранителни субстанции, от които се нуждае ", означи Сара Кардел, основен изпълнителен шеф на CMA.

" Макар да е позитивен знак, че цените на някои артикули са намалели след актуализирането ни през ноември предходната година, цената на млякото за кърмачета остава на исторически високи равнища. Обезпокоени сме, че родителите не всеки път разполагат с вярната информация, с цел да създадат осведомен избор, и че доставчиците може да нямат мощни тласъци да оферират детски млека на конкурентни цени ", добави тя.

До септември CMA възнамерява да разгласява отчет въз основа на резултатите от изследването, който може да ѝ даде пълномощия да принуди доставчиците да дават информация за ценообразуването и други въпроси.

Производителите на бебешки храни в Обединеното кралство упрекват за по-високите цени увеличените фабричен разноски, в това число за съставки и сила.

Междувременно някои супермаркети понижиха цените на питателните формули, откакто предишния месец френският производител Danone се съгласи да понижи цените на по-голямата част от своята гама Aptamil за търговците на дребно в Обединеното кралство с до 7%. Данон, който има и марката Cow & Gate, заема 71 % от пазара на бебешки храни в Обединеното кралство.

 

 

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР