Британският орган за стандарти при рекламите забрани безотговорна реклама на

...
Британският орган за стандарти при рекламите забрани безотговорна реклама на
Коментари Харесай

Забраниха безотговорна реклама на Ryanair

Британският орган за стандарти при рекламите забрани " безотговорна " реклама на ирландската самолетна компания, която прикани клиентите да си вършат ваксина против и да летят, употребявайки схемата „ инжекция и потегляне ".
Телевизионната реклама, която Ryanair пусна дружно с неотдавнашния старт на английската стратегия за имунизация, насърчи феновете да се имунизират преди да резервират полети за идните празнични сезони. Органът за стандарти при реклама (ASA), който е получил 2370 тъжби, съобщи, че феновете могат да създадат неправилен извод, че една доза би била задоволителна - и че обществената отдалеченост и носенето на маски след имунизацията не са нужни.
Това е по този начин, тъй като рекламата съдържа изображения на хора, които не са обществено дистанцирани и са без маски, отбелязва институцията.
 Ryanair понижи прогнозата си за годишната облага с 12% Ryanair понижи прогнозата си за годишната облага с 12%
Ryanair е понижил прогнозата за годишната си с облага с 12% поради двете европейски стачки, които прекратиха хиляди полети, съобщи...
" Смятаме, че това може да насърчи имунизираните лица да подценен или да понижат придържането си към рестриктивните мерки, което в кратковременен проект може да ги изложи на риск от съществено заболяване, а в дълготраен проект може да докара до разпространяването на вируса. Поради което преценихме, че рекламите могат да насърчат хората да се държат безконтролно след имунизация “, споделиха от ASA.
От Ryanair обявиха, че ще се съобрази с решението, само че не одобряват " неоснователните " констатации.
" Рекламата е както фактическа, по този начин и точна, тя предизвиква резервации за Великден и лятото на 2021 година въз основа на това, че идват ваксини, което е тъкмо това, което удостовери министър председателят Борис Джонсън ", се споделя в изказването на основания в Дъблин транспортьор.
Решението в сряда идва, откакто Ryanair тази седмица предизвести, че ще понесе рекордна годишна загуба от съвсем 1,0 милиарда евро, защото пандемията опустошава търсенето на въздушни пътувания.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР