Британският министър-председател с най-кратък мандат на управление навлезе още по-дълбоко

...
Британският министър-председател с най-кратък мандат на управление навлезе още по-дълбоко
Коментари Харесай

Лиз Тръс смята, че „дълбоката държава“ иска да получи Доналд Тръмп

Британският министър-председател с най-кратък мандат на ръководство навлезе още по-дълбоко в страната на MAGA във вторник, като предсказа, че „ дълбоката страна “ ще работи още по-усилено, с цел да подкопае Доналд Тръмп през втория му мандат, предава „ Politico “.

Лиз Тръс , която разпространява нова книга, в която е оповестена за водач на „ революцията против глобализма, социализма и демократичния истаблишмънт “ , твърди в публикация във вторник, че американският стопански истаблишмънт към този момент „ се въоръжава против Тръмп и неговата икономическа стратегия “ .

Освен това тя съпостави американските републиканци със своята злощастна консервативна администрация – предупреждавайки, че политиците от Републиканската партия са „ в борбата на живота си “ , защото Тръмп още веднъж се бори за Белия дом . Ето какво написа тя в „ Уолстрийт джърнъл “:

„ Административната страна подкопа първия мандат на господин Тръмп и подкопа моя мандат като министър-председател на Англия, принуждавайки ме да напусна поста си след 49 дни. “

И продължава:

„ Предположих, че ще мога да прокарам програмата, по която бях определена. Колко доста грешах. Непрозрачната английска бюрократична страна подкопа препоръчаните от мен промени, а техните американски еквиваленти ще са в полезрението на господин Тръмп, в случай че той победи през ноември. Дълбоката страна ще се опита да го подкопае даже повече, в сравнение с го направи през първия му мандат. “

Тръс беше свалена от поста от личната си партия , откакто нейният минибюджет провокира стопански разтърсвания и накара пазарите да се извърнат. В книгата си Тръс твърди, че Министерството на финансите на Обединеното кралство, Английската централна банка и Службата за бюджетна отговорност са взели участие в „ продължителна акция за шепот “ против нейната политика за понижаване на налозите.

На този декор, предизвестява тя – „ консерваторите се нуждаят от координиран проект за разтрошаване на дълбоката страна, която се стреми към личното си самозапазване “ .

Това не е първият път, в който Тръс употребява популизма в американски жанр . През февруари Тръс приказва на Конференцията за консервативно политическо деяние във Вашингтон, където осмя „ консерваторите единствено по име “ и прикани за републиканци, „ които няма да правят отстъпка пред истаблишмънта “ .

Бившият министър-председател повдигна вежди и във Англия, когато се появи дружно с някогашния основен пълководец на Белия дом Стив Банън . В понеделник тя застана в поддръжка на завръщането на Тръмп на власт , като съобщи, че той „ би трябвало “ да завоюва, и съобщи, че „ светът е бил по-безопасен “ , когато той е бил отпред.

В края на тази седмица Тръс отпътува за Съединени американски щати, с цел да промотира щатското издание на книгата си. Тази обиколка включва тирада пред консервативния мозъчен концерн Heritage Foundation на 22 април.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР