Британският министър-председател Риши СунакРиши Сунак – британски икономист и политик.

...
Британският министър-председател Риши СунакРиши Сунак – британски икономист и политик.
Коментари Харесай

Британският премиер е на посещение във Виена

Британският министър-председател Риши Сунак  Риши Сунак Риши Сунак – английски икономист и политик. Риши Сунак е роден на 12 май 1980 година в Саутхемпшир, и австрийският канцлер Карл Нехамер през днешния ден демонстрираха своето единение по въпросите за миграцията, съобщи австрийската новинарска организация АПА. На взаимна конференция Нехамер съобщи, че Обединеното кралство е “новатор “ и “стратегически сътрудник “ при процедурите за даване на леговище в трети страни. Сунак дефинира противозаконната миграция като “един от определящите въпроси на нашето време “. 

Тази заран Сунак беше посрещнат във Виена с военни почести. Това е първото публично посещаване на английски министър председател по-късно на през 2015 година Фокусът на диалозите сред Нехамер и Сунак бяха въпросите за миграцията, само че бяха наранени и настоящи геополитически тематики като обстановката в Близкия изток и войната в Украйна. Беше разискван и въпросът за Западните Балкани. 

Консервативното английско държавно управление от известно време възнамерява да изпрати някои нередовни претенденти за леговище в Руанда, Източна Африка. Върховният съд на Англия до момента осуетяваше осъществяването на проекта, само че през април Народното събрание в Лондон одобри нов закон, който ще разреши на държавното управление да изпрати в Руанда лица, търсещи леговище. Там те ще имат опция да подадат молба за леговище и, в случай че молбата им бъде задоволена, да се открият там. Нормативният акт визира тези, които са пристигнали незаконно в Обединеното кралство след 1 януари 2022 година Този закон афишира Руанда за сигурна трета страна и има за цел да предотврати значително обжалването на депортиране пред английските съдилища. Първите полети са планувани за юли, напомни АПА, представена от Българска телеграфна агенция. 

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР