Британският министър-председател Риши Сунак и украинският президент Володимир Зеленски отново

...
Британският министър-председател Риши Сунак и украинският президент Володимир Зеленски отново
Коментари Харесай

Сунак към Зеленски: Потресен съм от нападението над одеса

Британският министър-председател Риши Сунак и украинският президент Володимир Зеленски още веднъж обявиха какъв брой е значимо Украйна да може да изнася зърно към интернационалните пазари, заяви Ройтерс, като се базира на канцеларията на Сунак, откъдето беше направено изказване след телефонен диалог сред двамата водачи.

„ Премиерът сподели, че Англия си сътрудничи тясно с Турция за възобновяването на зърнената договорка и ще продължим да употребяваме ролята си на ръководител на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации с цел да продължим да наказание на държанието на Русия “, сподели представител на Сунак в изказване.

Сунак сподели още на Зеленски, че е покъртен от разрушенията след съветското нахлуване в Одеса, се споделя в изказването.

Президентът Зеленски разиска и настоящите потребности на Украйна в региона на защитата, както и въпроса за гаранциите за сигурност, се споделя в обява на Зеленски в „ Туитър “, съобщи украинската организация УКРИНФОРМ.

„ Говорих за всекидневните опити на Русия да унищожи историческия център и пристанищната инфраструктура на Одеса. Трябва да защитим Одеса. Украйна незабавно би трябвало да укрепи въздушната си защита, с цел да отбрани историческото си завещание и да продължи черноморската зърнена самодейност. Обсъдихме по-нататъшното ни съдействие в региона на защитата, хода на украинските настъпления. Представих настоящите отбранителни потребности на Украйна “, съобщи Зеленски.

Двамата означиха и приемането от Г-7 на Съвместната декларация за поддръжка на Украйна на срещата на върха на НАТО във Вилнюс и последвалото присъединение на други страни към нея, съобщи Българска телеграфна агенция.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР