Британският министър-председател обяви създаването на 4 нови министерства, включително министерство

...
Британският министър-председател обяви създаването на 4 нови министерства, включително министерство
Коментари Харесай

Риши Сунак създава 4 нови министерства

Британският министър-председател разгласи основаването на 4 нови министерства, в това число министерство на енергийната сигурност.

Риши Сунак стартира пренареждане на членовете на своето държавно управление, малко откакто означи 100-ия си ден на поста, оповестява Евронюз.

Очаква се водачът на консерваторите Сунак да предприеме стъпки към обещанието си да подтиква стопанската система и да обърне ориста на партията си преди изборите, които евентуално ще се проведат през идната година.

Моментът на тази рокада изненада някои от членовете на партията му, само че откакто уволни ръководителя на партията си поради данъчните му каузи и откакто продължава следствието на обвиняванията в тормоз против вицепремиера Доминик Рааб, няколко депутати обявиха, че министър председателят Сунак може би се възползва от шанса да постави отпечатък върху държавното управление си.

Медиите в Обединеното кралство оповестяват, че Министерството на бизнеса, енергетиката и индустриалната тактика (BEIS) и Министерството на цифровите технологии, културата, медиите и спорта (DCMS) ще бъдат разграничени. Според един от източниците Сунак възнамерява да слее бизнес звеното на BEIS с министерството на търговията и да сътвори ново звено за просвета и цифрови технологии, като сплоти цифровото звено на DCMS с частта за просвета и нововъведения на BEIS.

Очаква се министър-председателят да уточни и новия ръководител на партията - позиция, която става все по-важна преди идващите национални избори, предстоящи през 2024 година, откакто Надим Захауи беше уволнен поради данъчните си каузи. Съобщава се, че депутатът от Лондон и някогашен министър Грег Хендс ще получи тази служба.

Откакто влезе на „ Даунинг стрийт “ през октомври, Сунак е подложен на напън да утвърди престижа си освен в държавното управление, само че и над партията си, която предходната година смъкна двама министър председатели поради кавги и стопански безпорядък. Досега той не е съумял да понижи внушителната преднина в изследванията на публичното мнение на опозиционната Лейбъристка партия, която от ден на ден се показва за идващото държавно управление на Англия.

През януари Сунак даде обещание да се заеме с най-сериозните проблеми на Англия - от понижаване на инфлацията до ограничение на незаконната миграция, с което искаше да убеди депутатите си, че може да ги поведе към идващите избори. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР