БРИТАНСКИЯТ МИНИСТЪР-ПРЕДСЕДАТЕЛ ЛИЗ ТРЪС В ИЗЯВЛЕНИЕ, ПУБЛИКУВАНО ПО-РАНО В ПЕТЪКНе

...
БРИТАНСКИЯТ МИНИСТЪР-ПРЕДСЕДАТЕЛ ЛИЗ ТРЪС В ИЗЯВЛЕНИЕ, ПУБЛИКУВАНО ПО-РАНО В ПЕТЪКНе
Коментари Харесай

Реакции на обявеното от Путин анексиране на украински земи

БРИТАНСКИЯТ МИНИСТЪР-ПРЕДСЕДАТЕЛ ЛИЗ ТРЪС В ИЗЯВЛЕНИЕ, ПУБЛИКУВАНО ПО-РАНО В ПЕТЪК

" Не може да се разреши на Путин да трансформира интернационалните граници благодарение на груба мощ. Ние ще подсигуряваме, че той ще загуби тази противозаконна война ", сподели Тръс, представена от Reuters.

" Путин за следващ път работи в нарушаване на интернационалното право, като очевидно подценява живота на украинския народ, който твърди, че съставлява. "

" Обединеното кралство в никакъв случай няма да пренебрегне суверенната воля на този народ и ние в никакъв случай няма да приемем областите Донецк, Луганск, Херсон и Запорожие като нещо друго от украинска територия. "

МИНИСТЪР-ПРЕДСЕДАТЕЛ НА НИДЕРЛАНДИЯ МАРК РЮТЕ

" Нидерландия в никакъв случай няма да признае тази анексия, както не признаваме и анексирането на Крим. "

ГРЪЦКО ВЪНШНО МИНИСТЕРСТВО

" Решението е нелегално, защото жестоко нарушава интернационалното право и е невалидно. "

ПРЕДСЕДАТЕЛ НА ЕВРОПЕЙСКАТА КОМИСИЯ УРСУЛА ФОН ДЕР ЛАЙЕН

" Незаконното анексиране, оповестено от Путин, няма да промени нищо. Всички територии, нелегално окупирани от съветските нашественици, са украинска земя и постоянно ще бъдат част от тази суверенна нация. "

ДЖОРДЖИЯ МЕЛОНИ

Руският президент Владимир Путин " за следващ път показва своята неоимпериалистическа визия в руски жанр, която заплашва сигурността на целия европейски континент ".

ИЗЯВЛЕНИЕ НА ЧЛЕНОВЕТЕ НА ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪВЕТ

" Категорично отхвърляме и недвусмислено осъждаме противозаконното анексиране от страна на Русия на украинските области Донецк, Луганск, Запорожие и Херсон.

" Като съзнателно подкопава интернационалния ред, учреден на правила, и жестоко нарушава главните права на Украйна на самостоятелност, суверенитет и териториална целокупност - съществени правила, залегнали в Устава на Организация на обединените нации и интернационалното право, Русия излага на риск световната сигурност.

 

" Ние не признаваме и в никакъв случай няма да признаем противозаконните " референдуми ", които Русия създаде като предлог за това по-нататъшно нарушение на независимостта, суверенитета и териториалната целокупност на Украйна, нито техните фалшифицирани и противозаконни резултати. Никога няма да признаем това нелегално анексиране. "
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР