Британският министър-председател Борис Джонсън отхвърли зачестилите призиви да се оттегли

...
Британският министър-председател Борис Джонсън отхвърли зачестилите призиви да се оттегли
Коментари Харесай

Борис Джонсън не иска да подава оставка

Британският министър-председател Борис Джонсън отхвърли зачестилите апели да се отдръпна от поста.

Той съобщи пред Народното събрание, че ще остане, макар че държавното управление му беше разтърсено от вълна от оставки, предават от организация Ройтерс, представени от Българска телеграфна агенция.

„ Очевидно, в случай че са налице условия, при които да чувствам, че е невероятно държавното управление да продължи да работи и да извършва мандата, който ни е даден, или в случай че чувствам да вземем за пример, че сме възпрепятствани в желанието си да подкрепим украинския народ, тогава бих направил това”, сподели Джонсън в отговор на въпрос на народен представител от своята Консервативна партия дали счита, че са налице условия, при които би трябвало да се отдръпна.

„ Но, почтено казано, работата на министър-председателя в сложни условия, когато ти е даден грамаден мандат, е да продължи “, съобщи Джонсън и добави, че „ таман това ще направи “.
Борис Джонсън отхвърли обвиняване, че слага своите ползи над тези на страната.
Преди това депутатът реакционер Дейвид Дейвис го прикани да подаде оставка, с което да даде приоритет на националните ползи над личните си.

Джонсън сподели, че „ се отвращава от грубиянщината и злоупотребата с власт “, откакто беше запитан за какво е повишил народен представител от Консервативната партия макар отправени против него недоволства в полови прегрешения.

Премиерски представител съобщи по-рано през седмицата, че Джонсън е знаел за някои изказвания против някогашния заместник-отговорник по партийната дисциплинираност на консерваторите в Народното събрание Крис Пинчър, който беше краткотрайно отхвърлен от партията предходната седмица.

Бившият здравен министър Саджид Джавид, който подаде оставка в символ на митинг против Джонсън, прикани и други членове на държавното управление да се отдръпват.

„ Да се върви по въже сред предаността и честността стана невероятно през последните месеци “, сподели Джавид.

Според него в някакъв миг хората би трябвало да стигнат до заключението, че не може да се продължава по този метод. „ Този миг настъпи “, съобщи той.

Държавният министър на жилищното строителство Стюарт Андрю също се отдръпна, изразявайки своето неодобрение от Джонсън.

Оставки подадоха и трима парламентарни частни секретари (членове на Народното събрание, които работят като помощници на министри без заплащане) – Селейн Саксби, Клеър Кутиньо и Дейвид Джонстън.

Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР