Британският министър-председател Борис Джонсън, американският президент Джо Байдън, френският президент

...
Британският министър-председател Борис Джонсън, американският президент Джо Байдън, френският президент
Коментари Харесай

Великобритания, САЩ, Франция и Германия подчертаха важността на ядрената безопасност в Украйна

Британският министър-председател Борис Джонсън, американският президент Джо Байдън, френският президент Еманюел Макрон и немският канцлер Олаф Шолц подчертаха в телефонен диалог значимостта на обезпечаване на сигурността на нуклеарните обекти в Украйна, съобщи Ройтерс, като се базира на канцеларията на Джонсън.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 6702
„ В взаимен телефонен диалог министър-председателят, президентът (Джо) Байдън, президентът (Еманюел) Макрон и канцлерът (Олаф) Шолц подчертаха непоколебимия си ангажимент да поддържат Украйна пред лицето на съветската инвазия “, сподели представител на Джонсън.

„ Те подчертаха значимостта на гарантиране на сигурността и сигурността на нуклеарните уреди и приветстваха неотдавнашните разисквания за допускане на задача на Международната организация за атомна сила (МААЕ) в обекта в Запорожка област “, беше посочено в изказването.

Белият дом сподели, че четиримата водачи са разискали войната в Украйна. Те са разговаряли за обстановката в окупираната от Русия Запорожка атомна електроцентрала, където многократни артилерийски обстрели пораждат страхове от допустимо злополучие, отбелязва ДПА.

Те са се съгласили за " нуждата от отбягване на военни интервенции покрай централата " и ревизиране на обекта от нуклеарни специалисти на Организация на обединените нации, съобщи Белият дом, представен от Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР